Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí pečeně nastudeno

Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu obědu nebo večeři. Hodnotí ji následovně: „Jestiť dobré jídlo a může se z dost malých drobtů udělat, které by se jinak ani na stůl dáti nemohly.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 600 g studené pečeně, nejlépe telecí
    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 1 lžíci másla
    • hrst čerstvě mleté strouhanky
    • kůru nastrouhanou z 1 citronu
    • 3 lžíce kaparů
    • 200 ml vývaru
    • 1 lžíci vinného octa
    • sůl, pepř a tymián na dochucení
    • pečivo (housky, veka, bageta)

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky. V kastrole rozehřejte olej s máslem, vsypte strouhanku a chvilku ji opékejte. Přidejte maso, promíchejte a dvě až tři minuty opékejte. Posypte citronovou kůrou, promíchejte, zalijte vývarem a octem, okořeňte solí, pepřem i tymiánem a nechte šťávu skoro vyvařit. Nakonec přimíchejte kapary.

2. Vychladlé maso navršte do servírovací mísy a obložte opečenými plátky pečiva, nejlépe ve tvaru půlměsíčků. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.86

Přidat komentář