0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí pečeně nastudeno

Telecí pečeně nastudeno
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí pečeně nastudeno

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 23 g
Tuky 75 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu obědu nebo večeři. Hodnotí ji následovně: „Jestiť dobré jídlo a může se z dost malých drobtů udělat, které by se jinak ani na stůl dáti nemohly.

Suroviny

telecí plec 600 g
studená pečeně
rostlinný olej 1 PL
máslo 1 PL
strouhanka 1 hrst
citronová kůra
z jednohoh citronu
kapary 3 PL
vývar 200 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
tymián
pečivo
housky, veka, bageta

Postup

1

Maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky. V kastrole rozehřejte olej s máslem, vsypte strouhanku a chvilku ji opékejte.

2

Přidejte maso, promíchejte a dvě až tři minuty opékejte. Posypte citronovou kůrou, promíchejte, zalijte vývarem a octem, okořeňte solí, pepřem i tymiánem a nechte šťávu skoro vyvařit. Nakonec přimíchejte kapary.

3

Vychladlé maso navršte do servírovací mísy a obložte opečenými plátky pečiva, nejlépe ve tvaru půlměsíčků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.86

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč