Telecí pečeně nastudeno

Telecí pečeně nastudeno

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 316 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 8 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu obědu nebo večeři. Hodnotí ji následovně: „Jestiť dobré jídlo a může se z dost malých drobtů udělat, které by se jinak ani na stůl dáti nemohly.

Suroviny

600 g
pečeně studené, nejlépe telecí
rostlinný olej 1 PL
máslo 1 PL
strouhanka hrst
mletá
citronová kůra
z jednohoh citronu
kapary 3 PL
vývar 200 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
tymián
pečivo
housky, veka, bageta
1. Maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky. V kastrole rozehřejte olej s máslem, vsypte strouhanku a chvilku ji opékejte. Přidejte maso, promíchejte a dvě až tři minuty opékejte. Posypte citronovou kůrou, promíchejte, zalijte vývarem a octem, okořeňte solí, pepřem i tymiánem a nechte šťávu skoro vyvařit. Nakonec přimíchejte kapary.

2. Vychladlé maso navršte do servírovací mísy a obložte opečenými plátky pečiva, nejlépe ve tvaru půlměsíčků. 

Komentáře

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit