Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí pečeně nastudeno
Telecí pečeně nastudeno
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí pečeně nastudeno

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1281 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 23 g
Tuky 75 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu obědu nebo večeři. Hodnotí ji následovně: „Jestiť dobré jídlo a může se z dost malých drobtů udělat, které by se jinak ani na stůl dáti nemohly.

Suroviny

studená pečeně
rostlinný olej 1 PL
strouhanka 1 hrst
z jednohoh citronu
kapary 3 PL
vývar 200 ml
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
tymián
housky, veka, bageta

Postup

1

Maso nakrájejte na stejnoměrné nudličky. V kastrole rozehřejte olej s máslem, vsypte strouhanku a chvilku ji opékejte.

2

Přidejte maso, promíchejte a dvě až tři minuty opékejte. Posypte citronovou kůrou, promíchejte, zalijte vývarem a octem, okořeňte solí, pepřem i tymiánem a nechte šťávu skoro vyvařit. Nakonec přimíchejte kapary.

3

Vychladlé maso navršte do servírovací mísy a obložte opečenými plátky pečiva, nejlépe ve tvaru půlměsíčků.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:25
Recept se nachází v č.6/05, str.86

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...