0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí s cibulkami

Telecí s cibulkami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4141 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 273 g
Tuky 206 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a aromatické

Suroviny

telecí maso 1 kg
případně hovězí kližky nebo roštěné
máslo 3 PL
nejlépe řecké
sůl
na dochucení
mrkev 1 ks
nakrájená na kolečka
pokrájená
česnek 4 stroužky
bobkový list 2 ks
tymián 1 snítka
skořice špetka
cibule 1 kg
menší
olivový olej 50 ml
vinný ocet bílý 50 ml
na ozdobu
pepř
na dochucení

Postup

1

Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky a osmahněte na másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přihoďte mrkev, rajčata, česnek, bobkový list, tymián a skořici.

2

Cibulky oloupejte a vcelku osmahněte na oleji. Přidejte je k masu, vlijte ocet, a pokud je málo šťávy, pak ještě trochu vody.

3

Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl, dokud není maso tak měkké, až se rozplývá na jazyku. Pokrm můžete ozdobit kousky fety.

 
Poznámka (3. 5. 2018):
Původně bylo v receptu uvedeno 250 ml olivového oleje a 250 ml vinného octa. Množství obou surovin jsme na základě vašich i našich zkušeností snížili na 50-100 ml, nicméně, pokud se vám bude zdát, že je některé málo, nebojte se přidat. Řiďte se především vlastní chutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Pozor na množství octa. Dala jsem objem doporučený receptem a telecí bylo na pokraji poživatelnosti. Myslím, že max 100ml bude stačit. Jinak OK

Anonym

V receptu je normálně chyba. Toho octa má být o jednu nulu méně. 25 ml je dostatečné. Také toho oleje je nadbytek. Jinakje pokr bezvadný.

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.28

Anonym

Bohuzel jsem si precetla pripominky k receptu az behem vareni... Ocet je dobra vec, ale vseho s mirou.

Anonym

Vynikající voňavý recept na křehoučké telecí masíčko. Vynechala jsem rajčata a místo obyčejného vinného octu jsem do pánve od oka stříkla trochu červeného balsamica a bylo to skvělé!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč