Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí s cibulkami

Telecí s cibulkami

4.7/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4141 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 273 g
Tuky 206 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké a aromatické

Suroviny

případně hovězí kližky nebo roštěné
nejlépe řecké
sůl
na dochucení
mrkev 1 ks
nakrájená na kolečka
pokrájená
česnek 4 stroužky
tymián 1 snítka
skořice špetka
menší
olivový olej 50 ml
vinný ocet bílý 50 ml
na ozdobu
pepř
na dochucení

Postup

1

Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky a osmahněte na másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přihoďte mrkev, rajčata, česnek, bobkový list, tymián a skořici.

2

Cibulky oloupejte a vcelku osmahněte na oleji. Přidejte je k masu, vlijte ocet, a pokud je málo šťávy, pak ještě trochu vody.

3

Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl, dokud není maso tak měkké, až se rozplývá na jazyku. Pokrm můžete ozdobit kousky fety.

 
Poznámka (3. 5. 2018):
Původně bylo v receptu uvedeno 250 ml olivového oleje a 250 ml vinného octa. Množství obou surovin jsme na základě vašich i našich zkušeností snížili na 50-100 ml, nicméně, pokud se vám bude zdát, že je některé málo, nebojte se přidat. Řiďte se především vlastní chutí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

14.05.2010 20:15
Vynikající voňavý recept na křehoučké telecí masíčko. Vynechala jsem rajčata a místo obyčejného vinného octu jsem do pánve od oka stříkla trochu červeného balsamica a bylo to skvělé!
09.10.2007 16:31
Bohuzel jsem si precetla pripominky k receptu az behem vareni... Ocet je dobra vec, ale vseho s mirou.
30.08.2007 22:04
Recept se nachází v č.11/04, str.28
07.02.2007 13:32
V receptu je normálně chyba. Toho octa má být o jednu nulu méně. 25 ml je dostatečné. Také toho oleje je nadbytek. Jinakje pokr bezvadný.
02.08.2006 19:20
Pozor na množství octa. Dala jsem objem doporučený receptem a telecí bylo na pokraji poživatelnosti. Myslím, že max 100ml bude stačit. Jinak OK

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...