Křehké a aromatické
Suroviny
telecí maso
1
kg
případně hovězí kližky nebo roštěné
máslo
3
PL
víno červené
120
ml
nejlépe řecké
sůl
na dochucení
mrkev
1
ks
nakrájená na kolečka
rajče
4
ks
pokrájená
česnek
4
stroužky
bobkový list
2
ks
tymián
1
snítka
skořice
špetka
cibule
1
kg
menší
olivový olej
50
ml
vinný ocet bílý
50
ml
sýr feta
200
g
na ozdobu
pepř
na dochucení
Postup
1
Maso nakrájejte na čtyři silnější plátky a osmahněte na másle. Podlijte vínem, osolte, opepřete, přihoďte mrkev, rajčata, česnek, bobkový list, tymián a skořici.
2
Cibulky oloupejte a vcelku osmahněte na oleji. Přidejte je k masu, vlijte ocet, a pokud je málo šťávy, pak ještě trochu vody.
3
Na mírném ohni duste přibližně hodinu a půl, dokud není maso tak měkké, až se rozplývá na jazyku. Pokrm můžete ozdobit kousky fety.
Poznámka (3. 5. 2018):
Původně bylo v receptu uvedeno 250 ml olivového oleje a 250 ml vinného octa. Množství obou surovin jsme na základě vašich i našich zkušeností snížili na 50-100 ml, nicméně, pokud se vám bude zdát, že je některé málo, nebojte se přidat. Řiďte se především vlastní chutí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cibulové menu: 10 receptů s vůní cibule(10 receptů )
Komentáře