Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Telecí se zeleninou na šalvěji

Telecí se zeleninou na šalvěji

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3558 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 79 g
Tuky 211 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

telecí maso 1.5 kg
ramínka, plecka, kýty
máslo 3 PL
mrkev 500 g
malé karotky, možno přidat i hrášek
housky 1 ks
starší, namočená v mléce
vejce 1 ks
olivový olej 4 PL
extra panenský
šalvěj hrst
lístky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2.  Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.

3.  Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.

Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, str.38

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit