Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!
Suroviny
telecí maso
1.5
kg
ramínka, plecka, kýty
máslo
3
PL
mrkev
500
g
malé karotky, možno přidat i hrášek
housky
1
ks
starší, namočená v mléce
vejce
1
ks
olivový olej
4
PL
extra panenský
šalvěj
hrst
lístky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
2. Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
3. Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.
Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
2. Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
3. Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.
Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 20:31
Apetit 4/06