Telecí se zeleninou na šalvěji

Telecí se zeleninou na šalvěji

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3558 kcal
Bílkoviny 311 g
Cukr 79 g
Tuky 211 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

telecí maso 1.5 kg
ramínka, plecka, kýty
máslo 3 PL
mrkev 500 g
malé karotky, možno přidat i hrášek
housky 1 ks
starší, namočená v mléce
vejce 1 ks
olivový olej 4 PL
extra panenský
šalvěj hrst
lístky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2.  Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.

3.  Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.

Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit