0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Telecí se zeleninou na šalvěji

Telecí se zeleninou na šalvěji

3/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3558 kcal
Bílkoviny 311 g
Sacharidy 79 g
Tuky 211 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

telecí maso 1,5 kg
ramínka, plecka, kýty
máslo 3 PL
mrkev 500 g
malé karotky, možno přidat i hrášek
housky 1 ks
starší, namočená v mléce
vejce 1 ks
olivový olej 4 PL
extra panenský
šalvěj hrst
lístky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2.  Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.

3.  Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou.

Příloha
Ideální jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, str.38

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč