Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!
Suroviny
Postup
Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.
Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
Komentáře