
Lilek s kuskusovým salátem
Zapečená pochoutka plná voňavých bylinek. Výborná letní večeře.
Vydání: 2009/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ pečení 30-45 minut
+ pečení 30-45 minut
P
Ingredience
- 50 g kuskusu
- 1–2 lžičky harissy
- 8 sušených meruněk (nejlépe bio)
- ¼ lžičky mletého koriandru
- 100 ml vroucí vody
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce okapané cizrny z konzervy
- 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky)
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
Příprava jídla
1 50 g kuskusu vsypte do misky, vetřete do něj 1–2 lžičky harissy, vmíchejte 8 sušených meruněk (nejlépe bio), nasekaných, a ¼ lžičky mletého koriandru. Zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.
2 Načechrejte, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, 4 lžíce okapané cizrny z konzervy, 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky), 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Pořádně osolte a opepřete. Ze spodku 2 menších lilků (naproti stopce) odkrojte silný plátek a vydlabejte dužinu, aby zůstaly neporušené cca 1cm stěny. Každý vymažte lžící olivového oleje a naplňte kuskusovou směsí.
3 Přiklopte odkrojenými plátky a zabalte do 2 vrstev alobalu. Pečte 30–45 minut při 170 °C.
2 Načechrejte, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, 4 lžíce okapané cizrny z konzervy, 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky), 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Pořádně osolte a opepřete. Ze spodku 2 menších lilků (naproti stopce) odkrojte silný plátek a vydlabejte dužinu, aby zůstaly neporušené cca 1cm stěny. Každý vymažte lžící olivového oleje a naplňte kuskusovou směsí.
3 Přiklopte odkrojenými plátky a zabalte do 2 vrstev alobalu. Pečte 30–45 minut při 170 °C.
Přidat komentář