Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilek s kuskusovým salátem

Zapečená pochoutka plná voňavých bylinek. Výborná letní večeře.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ pečení 30-45 minut
P
Těstoviny Ostatní

Ingredience

    • 50 g kuskusu
    • 1–2 lžičky harissy
    • 8 sušených meruněk (nejlépe bio)
    • ¼ lžičky mletého koriandru
    • 100 ml vroucí vody
    • 2 jarní cibulky
    • 4 lžíce okapané cizrny z konzervy
    • 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • šťáva z citronu
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

1 50 g kuskusu vsypte do misky, vetřete do něj 1–2 lžičky harissy, vmíchejte 8 sušených meruněk (nejlépe bio), nasekaných, a ¼ lžičky mletého koriandru. Zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.

2 Načechrejte, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, 4 lžíce okapané cizrny z konzervy, 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky), 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Pořádně osolte a opepřete. Ze spodku 2 menších lilků (naproti stopce) odkrojte silný plátek a vydlabejte dužinu, aby zůstaly neporušené cca 1cm stěny. Každý vymažte lžící olivového oleje a naplňte kuskusovou směsí.

3
Přiklopte odkrojenými plátky a zabalte do 2 vrstev alobalu. Pečte 30–45 minut při 170 °C.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář