0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilek s kuskusovým salátem

Lilek s kuskusovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilek s kuskusovým salátem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3033 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 609 g
Tuky 33 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečená pochoutka plná voňavých bylinek. Výborná letní večeře.

Suroviny

kuskus 50 g
1 ČL
harissy
sušené meruňky 8 ks
nejlépe bio
koriandr čerstvý 0.25 ČL
mletý
voda 100 ml
vroucí
jarní cibulka 2 ks
cizrna 4 PL
z konzervy, okapaná
bylinky 8 PL
nasekaná, máta, koriandr a petrželka
olivový olej 2 PL
citronová štáva
sůl
pepř

Postup

1

50 g kuskusu vsypte do misky, vetřete do něj 1–2 lžičky harissy, vmíchejte 8 sušených meruněk (nejlépe bio), nasekaných, a ¼ lžičky mletého koriandru. Zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.

2

Načechrejte, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, 4 lžíce okapané cizrny z konzervy, 8 lžic nasekané směsi bylinek (máty, koriandru a petrželky), 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Pořádně osolte a opepřete. Ze spodku 2 menších lilků (naproti stopce) odkrojte silný plátek a vydlabejte dužinu, aby zůstaly neporušené cca 1cm stěny. Každý vymažte lžící olivového oleje a naplňte kuskusovou směsí.

3

Přiklopte odkrojenými plátky a zabalte do 2 vrstev alobalu. Pečte 30–45 minut při 170 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit