Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilek s mátou a kozím sýrem

Lilek s mátou a kozím sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2157 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 62 g
Tuky 178 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Víte, co je chermoula? Chutná arabská směs koření a bylinek, která ladí nejen s masem včetně rybího, ale i se zeleninou. Zkuste ji!

Suroviny

lilek 5 ks
na podélné plátky 1 cm
rajče 600 g
na plátky
Na kořenicí směs chermoula
olivový olej 150 ml
římský kmín 1 PL
mletý
koriandr čerstvý 2 ČL
z 1 citronu
česnek 2 stroužky
nasekaný
chilli sušené špetka
drcené
máta 2 hrsti
nasekané mátové listy, + na posypání

Postup

1

V misce promíchejte všechny přísady na kořenicí směs. Pokud budete připravovat i mrkvový salát (vpravo), odložte dvě lžíce chermouly stranou.

2

Plátky lilku grilujte pět minut po každé straně, až zvláční a vytvoří se na nich rýhy od mřížky.

3

Do středně velkého pekáče kápněte trochu kořenicí směsi a rozložte na ni lilek. Pokryjte plátky rajčat i rozdrobeným sýrem, osolte, opepřete a zakápněte chermoulou. Pokračujte ve vrstvení; na konec přijdou lilky s kořenicí směsí.

4

Pekáč přetáhněte alobalem a postavte na dvacet minut na rošt grilu. Před podáváním sejměte alobal, posypte sekanou mátou a nakrájejte na řezy.

Když prší
Lilky pečte nezakryté 30–40 minut při 200 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...