Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé nové brambory

Pro náročnější jsou tyhle brambory skvělou přílohou ke grilovanému nebo pečenému masu, ale chutnají skvěle i samotné.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 12 minut, pečení 40 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 kg nových brambor, odrhnutých
    • hrst kaparů + 2 hrsti černých oliv
    • 1 lžíce tymiánových lístků
    • pár snítek rozmarýnu
    • 6 lžic olivového oleje
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce bílého vinného octa nebo
    • citronové šťávy

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.

2 Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář