Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé nové brambory

4.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 200 g
Tuky 91 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro náročnější jsou tyhle brambory skvělou přílohou ke grilovanému nebo pečenému masu, ale chutnají skvěle i samotné.

Související recepty

Suroviny

nové
kapary hrst
tymián 1 PL
lístky
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 6 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 PL
lze nahradit citronovou šťávou

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.

2

Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...