Pro náročnější jsou tyhle brambory skvělou přílohou ke grilovanému nebo pečenému masu, ale chutnají skvěle i samotné.
Suroviny
brambory
1
kg
nové
kapary
hrst
olivy černé
2
hrsti
tymián
1
PL
lístky
rozmarýn
1
snítka
olivový olej
6
PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý
1
PL
lze nahradit citronovou šťávou
Postup
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.
2
Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.