0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé nové brambory

Křupavé nové brambory

4.8/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 200 g
Tuky 91 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro náročnější jsou tyhle brambory skvělou přílohou ke grilovanému nebo pečenému masu, ale chutnají skvěle i samotné.

Suroviny

brambory 1 kg
nové
kapary hrst
olivy černé 2 hrsti
tymián 1 PL
lístky
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 6 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 PL
lze nahradit citronovou šťávou

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.

2

Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč