Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1816 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 200 g
Tuky 91 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro náročnější jsou tyhle brambory skvělou přílohou ke grilovanému nebo pečenému masu, ale chutnají skvěle i samotné.

Suroviny

nové
kapary hrst
tymián 1 PL
lístky
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 6 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 PL
lze nahradit citronovou šťávou

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.

2

Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...