Houby narovnejte na plech lupeny nahoru (u větších hub můžete lupeny odstranit), pokapejte rozpuštěným máslem, posypte kmínem a solí a pečte asi deset minut dozlatova. Podávejte s čerstvým chlebem.
Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8
spolu s mnoha dalšími recepty
Autor: redakce Apetitu
Komentáře
kamilio
11.07.2010 19:32
Pane Bože jaké růžovky. Nas obrázku jsou přece typické žampiony neboli pečárky!!!
V rodině Romany Nové, rozené Petráčkové, se trubičky stáčely odjakživa. Dřív to totiž běžně uměly místní babičky. Po revoluci se do výroby vrhly skoro celé Hořice. Vytrvali jen někteří: Petráčkovy Hořické...
Období května a června s sebou každoročně přináší dotahování posledních pracovních restů před letní okurkovou sezonou. Pro mladší ročníky to také znamená poslední šanci zlepšit známky před vysvědčením, závěrečné zkoušky a také přijímačky....
Pomazánka z červené řepy má hned tři hvězdné vlastnosti: krásně vypadá, je výtečná a navíc skoro nic nestojí. Připravit ji můžete k běžné večeři, použít na chlebíčky či jednohubky při slavnostnějších příležitostech nebo podávat jako dip k...
Milujete španělskou kuchyni a rádi tvoříte jednoduchá jídla, která zasytí, a ještě dobře chutnají? Oceníte, že pořízení surovin na přípravu daného pokrmu nezruinuje vaši peněženku? Máte doma brambory, vejce, cibuli a olivový olej? Pokud...
Segedín se tradičně zahušťujete moukou, ale pokud se jí z rzných důvodů vyhýbáte nebo ji nemáte, nevěšte hlavu. Skvělé omáčky docílíte i jinak. A nejspíš ani nikdo nepozná rozdíl.
...
Komentáře