Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hříbky v octě

Naložte si houby, okořeňte podle své chuti a těšte se na výsledek.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 8 skleniček o objemu 200ml
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 7 minut, zavařování 20 minut
P
Česká

Ingredience

    • 2 kg drobných hříbků, pokrájených mrkev a cibule podle chuti pokrájená na kolečka, případně drobné feferonky
    • sůl

    Na nálev
    • 250 ml octa
    • 1 lžíce soli
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 10 kuliček černého pepře
    • 3 kuličky nového koření
    • 1 lžíce hořčičného semínka
    • 2 bobkové listy

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev; pět minut povařte. Udržujte horké.

2 Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby. Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic, přidejte kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. S velkou pravděpodobností by měl tento způsob ,zavaření‘ stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 stupňů a dvacet minut zavařujte.

NĚCO NAVÍC Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové hody

Houbové hody

Ocet a cibule: 3 kyselé pochoutky, které nikdy nezklamou

Houby v kuchyni

Přidat komentář