Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Na cca 8 skleniček o objemu 200ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6761 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 896 g
Tuky 126 g
Vláknina 265 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložte si houby, okořeňte podle své chuti a těšte se na výsledek.

Suroviny

lesní houby 2 kg
drobné, pokrájené
mrkev 1 ks
na kolečka
na kolečka
feferonka drobné, lze vynechat
sůl
Na nálev
ocet 250 ml
sůl 1 PL
pepř mletý 10 ks
kulička
kulička
hořčičné semínko 1 PL

Postup

1

Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev; pět minut povařte. Udržujte horké.

2

Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby. Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic, přidejte kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. S velkou pravděpodobností by měl tento způsob ,zavaření‘ stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 stupňů a dvacet minut zavařujte.

NĚCO NAVÍC Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín