Naložte si houby, okořeňte podle své chuti a těšte se na výsledek.
Suroviny
Postup
Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev; pět minut povařte. Udržujte horké.
Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby. Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic, přidejte kolečka mrkve a cibule, případně feferonku, a zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. S velkou pravděpodobností by měl tento způsob ,zavaření‘ stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 stupňů a dvacet minut zavařujte.
NĚCO NAVÍC Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.