Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Banánový dort

Banánový dort

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus
žloutek 7 ks
krupicový cukr 1 hrnek
sůl špetka
banány 1 hrnek
rozmačkané
škrob 0.75 hrnku
bílek 7 ks
Náplň
banány 2 ks
ricotta 1 bal
lze nahradit pomazánkovým máslem
vanilkový cukr 1 bal
Ozdoba
smetana ke šlehání
mandle plátky

Žloutky utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme rozmačkané banány, bramborovou moučku a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Těsto vlijeme do připravené dortové formy (vymažeme a vysypeme jenom dno, stěny necháme čisté, aby se o ně těsto, které vyběhne nahoru „přidrželo“ a korpus byl rovný) a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C asi 50−60 minut.

Po upečení necháme dortový korpus ve formě a až vychladne, přikryjeme ho utěrkou a ponecháme přes noc v lednici. Druhý den připravíme náplň do dortu.

Jeden banán rozmačkáme s ricottou nebo pomazánkovým máslem a osladíme vanilkovým cukrem. Druhý banán nakrájíme na kolečka. Korpus jedenkrát vodorovně rozkrojíme, v řezu ho potřeme banánovou náplní, poklademe kousky banánu a přiklopíme druhou polovinou korpusu.

Vršek dortu ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.

Autor: martina.poj

Obchod Apetit