Banánový dort

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Banánový dort

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Korpus:
7 žloutků
1 hrnek pískového cukru
špetka soli
1 hrnek rozmačkaných banánů
3/4 hrnku maizeny
7 bílků

Náplň:
2 banány
1 ricotta nebo pomazánkové máslo
1 vanilkový cukr

Ozdoba:
33% šlehačka
50g mandlových plátků
Žloutky utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme rozmačkané banány, bramborovou moučku a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravené dortové formy (vymažeme a vysypeme jenom dno, stěny necháme čisté, aby se o ně těsto, které vyběhne nahoru „přidrželo“ a korpus byl rovný) a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C asi 50−60 minut. Po upečení necháme dortový korpus ve formě a až vychladne, přikryjeme ho utěrkou a ponecháme přes noc v lednici. Druhý den připravíme náplň do dortu. Jeden banán rozmačkáme s ricottou nebo pomazánkovým máslem a osladíme vanilkovým cukrem. Druhý banán nakrájíme na kolečka. Korpus jedenkrát vodorovně rozkrojíme, v řezu ho potřeme banánovou náplní, poklademe kousky banánu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Vršek dortu ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.

Obchod Apetit