Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Banánový dort

Popis receptu: 
Do dvou malých srdíčkových forem
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus: 7 žloutků 1 hrnek pískového cukru špetka soli 1 hrnek rozmačkaných banánů 3/4 hrnku maizeny 7 bílků Náplň: 2 banány 1 ricotta nebo pomazánkové máslo 1 vanilkový cukr Ozdoba: 33% šlehačka 50g mandlových plátků

Příprava jídla

Žloutky utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme rozmačkané banány, bramborovou moučku a nahrubo nasekané ořechy. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do připravené dortové formy (vymažeme a vysypeme jenom dno, stěny necháme čisté, aby se o ně těsto, které vyběhne nahoru „přidrželo“ a korpus byl rovný) a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C asi 50−60 minut. Po upečení necháme dortový korpus ve formě a až vychladne, přikryjeme ho utěrkou a ponecháme přes noc v lednici. Druhý den připravíme náplň do dortu. Jeden banán rozmačkáme s ricottou nebo pomazánkovým máslem a osladíme vanilkovým cukrem. Druhý banán nakrájíme na kolečka. Korpus jedenkrát vodorovně rozkrojíme, v řezu ho potřeme banánovou náplní, poklademe kousky banánu a přiklopíme druhou polovinou korpusu. Vršek dortu ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a posypeme nasucho opraženými plátky mandlí.
REKLAMA

Přidat komentář