Čokoládové dortíky s limetkovým krémem a malinami

Čokoládové dortíky s limetkovým krémem a malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 (22)
Více než hodinu Snadné Na cca 15 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6468 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 594 g
Tuky 390 g
Vláknina 87 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původní recept byl na velký ‚semi-naked‘ dort, který Zuzka Dvořáková z Laskomin peče nejčastěji na svatby. Na piknik nebo rodinné oslavy se ale hodí spíš menší dortíčky, a tak Zuzka recept speciálně pro Apetit upravila.

Související recepty

Suroviny

Na korpus
krupicový cukr 130 g
máslo 125 g
změklé
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 180 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
kakao holandského typu 30 g
mléko 50 ml
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na malé kousky
Na malinové pyré
maliny 250 g
mražené
krupicový cukr 2 PL
Na limetový krém
krémový sýr 250 g
čerstvý, např. Philadelphia
mascarpone 250 g
limetová šťáva 3 PL
cca ze 2 limet
moučkový cukr 120 g
maliny 2 bal
čerstvé, cca 250 g
Na dokončení
tmavá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 100 g
33%
maliny 2 bal
cca 250 g
limeta 2 ks
na tenké plátky

1 NA KORPUS: Cukr vyšlehejte s máslem do světlé pěny, po jednom zašlehejte vejce. Nakonec opatrně vmíchejte mouku prosátou s kakaem a kypřicím práškem, mléko a čokoládu. Vlijte na plech (velký 30x40 cm) vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Nechte vychladnout.

2 NA MALINOVÉ PYRÉ: Do hrnce vsypte maliny, přidejte cukr a zhruba 5 minut vařte, aby se cukr rozpustil a maliny povolily. Směs propasírujte přes sítko a nechte zchladnout.

3 Připravený korpus potřete malinovým pyré a poté z něj vykrojte kolečka o průměru 6–8cm. Potřebujete sudý počet koleček!

4 NA LIMETKOVÝ KRÉM: Všechny ingredience (kromě malin) dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Dejte ho do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a naneste je na polovinu koleček (spotřebujete tak něco přes polovinu krému). Maliny překrájejte na půl a na každé kolečko vtiskněte do krému 2 poloviny malin. Přiklopte zbylými kolečky korpusu.

5 NA DOKONČENÍ: Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky. Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a přelijte přes čokoládu. Míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Čokoládový krém nechte lehce zchladnout a poté jím potřete vršky dortíků. Nechte ztuhnout a dortíky nakonec ozdobte zbylým limetkovým krémem, malinou a plátky limetek, nakrájenými na čtvrtinky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit