Původní recept byl na velký ‚semi-naked‘ dort, který Zuzka Dvořáková z Laskomin peče nejčastěji na svatby. Na piknik nebo rodinné oslavy se ale hodí spíš menší dortíčky, a tak Zuzka recept speciálně pro Apetit upravila. Mini dortíky s krémem s mascarpone a čerstvým ovocem rozzáří každý candy bar.
Suroviny
Postup
NA KORPUS: Cukr vyšlehejte s máslem do světlé pěny, po jednom zašlehejte vejce. Nakonec opatrně vmíchejte mouku prosátou s kakaem a kypřicím práškem, mléko a čokoládu. Vlijte na plech (velký 30 x 40 cm) vyložený pečicím papírem a pečte 10–15 minut v troubě vyhřáté na 160 °C. Nechte vychladnout.
NA MALINOVÉ PYRÉ: Do hrnce vsypte maliny, přidejte cukr a zhruba 5 minut vařte, aby se cukr rozpustil a maliny povolily. Směs propasírujte přes sítko a nechte zchladnout.
Připravený korpus potřete malinovým pyré a poté z něj vykrojte kolečka o průměru 6–8 cm. Potřebujete sudý počet koleček!
NA LIMETKOVÝ KRÉM: Všechny ingredience (kromě malin) dejte do mísy a vyšlehejte hladký krém. Dejte ho do cukrářského sáčku s kulatou špičkou a naneste je na polovinu koleček (spotřebujete tak něco přes polovinu krému). Maliny překrájejte na půl a na každé kolečko vtiskněte do krému 2 poloviny malin. Přiklopte zbylými kolečky korpusu.
NA DOKONČENÍ: Čokoládu nalámejte na kousky a dejte do misky. Smetanu přiveďte těsně pod bod varu a přelijte přes čokoládu. Míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Čokoládový krém nechte lehce zchladnout a poté jím potřete vršky dortíků. Nechte ztuhnout a dortíky nakonec ozdobte zbylým limetkovým krémem, malinou a plátky limetek, nakrájenými na čtvrtinky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty(15 receptů )
- Svatební hostina: 17 slavnostních receptů pro svatební menu(17 receptů )
- Božské čokoládové dezerty a tipy, jak pracovat s čokoládou bez rozčilování(84 receptů )