Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 61
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2605 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 350 g
Tuky 88 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

"Dort jsem vymyslela pro svou maminku ke Dni žen. Dělala jsem ho s láskou s heslem 'Ženy sobě' a bylo to na něm znát," napsala nám čtenářka Míša Aulická.

Suroviny

med 3 PL
vejce 3 ks
olej 2 PL
+ na vymazání formy
rum 1 PL
tuzemák
pudinkový prášek 3 bal
čokoládový
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
sůl 1 špetka
vanilkový extrakt 1 ČL
nemusí být
malinový džem
na potření korpusu
maliny 4 hrsti
čerstvé nebo mražené (rozmražené a okapané)
čokoládové hobliny
na ozdobení
Na krém
tvaroh měkký 2 ks
1 ve vaničce a 1 v alobalu
zakysaná smetana 175 g
citronová kůra
z půlky citronu
rum 1 PL
tuzemák
med
nebo cukr či javorový sirup podle chuti
vanilkový extrakt 3 kapky
nemusí být

Troubu předehřejte na 180°C. Na korpus vyšlehejte med, vejce, olej, rum a vanilkový extrakt do pěny. Přisypte pudinky s kypřicím práškem a špetkou soli a promíchejte. Připravené těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte asi 15 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Korpus nechte vychladnout.

Všechny ingredience na krém smíchejte dohromady a vyšlehejte dohladka. 

Korpus potřete marmeládou, naneste na něj rovnoměrně část krému, ten poklaďte malinami a pokryjte krémem.

Hotový dort ozdobte hoblinkami čokolády a dejte chladit do lednice, nejlépe do druhého dne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/5

Komentáře

Aneta Vagalová

výborná, jednoduchá a rychlá záležitost. Těsto krásně vykyne, má výbornou čokoládovou chuť.Dělala jsem ho na plech 23x33 cm, chtěla jsem to mít jako řezy, takže jsem pak těsto rozřízla podélně na půl. Do krému jsem přisypala nastrouhanou čokoládu, oba pláty uvnitř namazala domácí jahodovou marmeládou a navrch polila čokoládou. Je to dobrota.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit