Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Svěží dort bez mouky s malinami a tvarohem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 117 g
Tuky 62 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

"Dort jsem vymyslela pro svou maminku ke Dni žen. Dělala jsem ho s láskou s heslem 'Ženy sobě' a bylo to na něm znát," napsala nám čtenářka Míša Aulická.

Suroviny

med 3 PL
vejce 3 ks
olej 2 PL
plus na vymazání formy
1 PL
tuzemák
3 bal
kakaový pudink
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
do pečiva
sůl špetka
vanilkový extrakt
malinová marmeláda na potření korpusu
maliny 4
čerstvé nebo mražené
čokoládové hoblinky na ozdobu
Na krém
tvaroh měkký 2 ks
175 g
kelímek zakysané smetany
nastrouhaná kůra z půlky citronu
1 PL
tuzemák
sladidlo podle chuti med, javorový sirup, cukr
vanilkový extrakt

1 Troubu předehřejte na 180°C. Na korpus vyšlehejte med, vejce, olej, rum a vanilkový extrakt do pěny. Přisypte pudinky s kypřicím práškem a špetkou soli a promíchejte. Připravené těsto nalijte do vymazané dortové formy a pečte asi 15 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Korpus nechte vychladnout.

2 Všechny ingredience na krém smíchejte dohromady a vyšlehejte dohladka.

3 Korpus potřete marmeládou, naneste na něj rovnoměrně část krému, ten poklaďte malinami a pokryjte krémem.

4 Hotový dort ozdobte hoblinkami čokolády a dejte chladit do lednice, nejlépe do druhého dne. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit