Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srdíčková roláda
Srdíčková roláda
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Srdíčková roláda

4.1/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Pro zkušené Na 1 roládu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2844 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 240 g
Tuky 175 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řekněte to roládou! Je něžná, jemná a jednoduše neodolatelná. Sladší vyznání lásky si ani neumíme představit. Pokud pochybujete, že tuto výzvu zvládnete, odložte obavy stranou. Ač se na první pohled může zdát, že připravit piškotovou roládu je velká věda, opak je pravdou. V očích svých milovaných budete za opravdovou cukrářskou hvězdu!

Suroviny

Na dekorační pastu
změklé
prosátá přes jemné síto
z vejce velikosti L
Na těsto
vejce 3 ks
velikosti L, bílky a žloutky oddělené
2 lžíce předem odeberte a dejte stranou
rostlinný olej 1 PL
mléko 1,5 PL
plnotučné
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka
prosátá přes jemné sílo
na poprášení utěrky
Na náplň
prášková
voda 1 PL
studená
lyofilizované
40 % tuku

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 35 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Na rub papíru si můžete tužkou předkreslit srdíčka, pokud si netroufáte malovat je rovnou dekorační pastou.

2

Připravte dekorační pastu. Máslo utřete s cukrem dohladka. Přidejte mouku a třete, dokud nebude částečně zapracovaná. Poté vlijte bílek a vypracujte hladkou pastu. Obarvěte barvivem a přendejte do cukrářského sáčku. Ustřihněte růžek a na připravený plech nanášejte drobná srdíčka. Srdíčka můžete ještě lehce poupravit špejlí nebo párátkem. Plech uložte do mrazáku.

3

Pokračujte přípravou těsta. Vyšlehejte žloutky s větší částí cukru do světlé nadýchané pěny. Cukr by se měl ve žloutcích zcela rozpustit. Za stálého šlehání přilijte olej a počkejte, až bude dokonale zapracovaný. Poté vmíchejte mléko, vanilkový extrakt a sůl. Pomocí párátka přidejte tolik potravinářského barviva, aby těsto mělo barvu, kterou požadujete. Můžete ho i zcela vynechat. Stěrkou zapracujte prosátou mouku. Bílky šlehejte do pěny, poté přidejte zbývající 2 lžíce cukru a šlehejte na vysoké obrátky, dokud sníh netvoří měkké špičky. Do těsta nejdříve stěrkou zapracujte 1/3 sněhu, aby se odlehčilo, a teprve poté opatrně, ale pečlivě zapracujte i zbylý sníh.

4

Nalijte těsto na plech se zmraženými srdíčky a rovnoměrně ho rozetřete stěrkou. Několikrát plechem udeřte o pracovní plochu, abyste odstranili případné vzduchové bublinky a srovnali povrch. Pečte 10 minut. Povrch by měl pružit a okraje by měly začít zlátnout.

5

Opatrně překlopte teplý korpus na velké prkénko pokryté pečicím papírem. Stáhněte pečicí papír, na kterém se roláda pekla, a odhalte srdíčka. Čistou utěrku štědře poprašte moučkovým cukrem a položte na korpus. Otočte korpus, aby srdíčka směřovala dolů. Zarolujte i s utěrkou do rolády a nechte zcela vychladnout.

6

Želatinu nasypte do mističky s 1 lžící studené vody a nechte 5 minut nabobtnat. Opatrně rozpusťte želatinu v mikrovlnné troubě. Bude stačit pár pětivteřinových cyklů. Nechte lehce zchladnout, ale ne opět zatuhnout. V tom případě ji rozehřejte znovu.

7

Lyofilizované maliny rozmixujte s krupicovým cukrem na prášek.

8

Smetanu ke šlehání vlijte do mísy robotu a šlehejte na střední obrátky do pěny. Poté přidejte moučkový cukr a zvyšte obrátky a šlehejte, dokud za nástavcem nezačne zůstávat stopa.

9

Lžíci částečně našlehané šlehačky přidejte k rozpuštěné želatině a míchejte dohladka. Poté snižte obrátky na minimum a přidejte šlehačku se želatinou zpět ke zbytku šlehačky. Přidejte malinový cukr a zvyšte obrátky na střední stupeň a vyšlehejte do pevné šlehačky. Pozor na přešlehání!

10

Opatrně rozviňte korpus a odstraňte utěrku. Rovnoměrně potřete malinovou šlehačkou. Vynechte jen úzký pruh na okraji, ke kterému budete roládu rolovat, aby šlehačka neunikala spodem. Znovu roládu opatrně zarolujte, pevně zaviňte do potravinové fólie a uložte do lednice. Chlaďte minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč