0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit dort z Lagarto Café

Apetit dort z Lagarto Café

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10859 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 789 g
Tuky 776 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren Lagarto Café a poskytli nám i recept.

Suroviny

bílek 550 g
krupicový cukr 500 g
mouka pšeničná hladká 150 g
Na krém
želatina 20 g
krupicový cukr 100 g
Na dokončení
ovoce
sezónní – maliny, jahody, borůvky...

1 Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně zapracujte 200 g cukru. Do vyšlehaného sněhu vmíchejte ostatní ingredience: hladkou mouku, mandlovou mouku a zbylý cukr.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte do 3 forem o průměru 28 cm, vyložených pečicím papírem či vymazaných máslem a vysypaných moukou. Těsto by mělo být cca 3,5 cm vysoké. Uhlaďte, vložte do trouby a pečte 7 minut, pak nechte zchladnout.

3 Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce vlijte 400 g smetany a zahřejte ji na 70°C. Přidejte namočenou a vymačkanou želatinu a vmíchejte ji a nechte rozpustit. Odložte vychladnout.

Do smetany se želatinou přidejte mascarpone a 600 g smetany a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc v lednici.

5 Druhý den dejte krém do misky a přidejte 600 ml smetany. Směs šlehejte cca 2 minuty. Hotový krém přemístěte do cukrářského sáčku se špičkou. Na korpus naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé. Na ně položte další korpus a 2x zopakujte. Na závěr ozdobte sezonním ovocem dle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč