Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren Lagarto Café a poskytli nám i recept.
Suroviny
Postup
Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně zapracujte 200 g cukru. Do vyšlehaného sněhu vmíchejte ostatní ingredience: hladkou mouku, mandlovou mouku a zbylý cukr.
Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte do 3 forem o průměru 28 cm, vyložených pečicím papírem či vymazaných máslem a vysypaných moukou. Těsto by mělo být cca 3,5 cm vysoké. Uhlaďte, vložte do trouby a pečte 7 minut, pak nechte zchladnout.
Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce vlijte 400 g smetany a zahřejte ji na 70°C. Přidejte namočenou a vymačkanou želatinu a vmíchejte ji a nechte rozpustit. Odložte vychladnout.
Do smetany se želatinou přidejte mascarpone a 600 g smetany a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc v lednici.
Druhý den dejte krém do misky a přidejte 600 ml smetany. Směs šlehejte cca 2 minuty. Hotový krém přemístěte do cukrářského sáčku se špičkou. Na korpus naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé. Na ně položte další korpus a 2x zopakujte. Na závěr ozdobte sezonním ovocem dle libosti.