Apetit dort z Lagarto Café

Apetit dort z Lagarto Café

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10859 kcal
Bílkoviny 203 g
Cukr 789 g
Tuky 776 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren Lagarto Café a poskytli nám i recept.

Suroviny

bílek 550 g
krupicový cukr 500 g
mouka pšeničná hladká 150 g
mouka mandlová 300 g
Na krém
želatina 20 g
smetana ke šlehání 1 kg
33%
smetana ke šlehání 600 ml
33%
mascarpone 200 g
krupicový cukr 100 g
sezónní ovoce maliny, jahody, borůvky

1 Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně zapracujte 200 g cukru. Do vyšlehaného sněhu vmíchejte ostatní ingredience: hladkou mouku, mandlovou mouku a zbylý cukr.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte do 3 forem o průměru 28 cm, vyložených pečicím papírem či vymazaných máslem a vysypaných moukou. Těsto by mělo být cca 3,5 cm vysoké. Uhlaďte, vložte do trouby a pečte 7 minut, pak nechte zchladnout.

3 Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce vlijte 400 g smetany a zahřejte ji na 70°C. Přidejte namočenou a vymačkanou želatinu a vmíchejte ji a nechte rozpustit. Odložte vychladnout.

Do smetany se želatinou přidejte mascarpone a 600 g smetany a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc v lednici.

5 Druhý den dejte krém do misky a přidejte 600 ml smetany. Směs šlehejte cca 2 minuty. Hotový krém přemístěte do cukrářského sáčku se špičkou. Na korpus naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé. Na ně položte další korpus a 2x zopakujte. Na závěr ozdobte sezonním ovocem dle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit