Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Apetit dort z Lagarto Café

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren Lagarto Café a poskytli nám i recept.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort o průměru 28 cm
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT1M
Pečení 0:07 (1 dávka)
Dort

Ingredience

    • 550 g bílků
    • 500 g krupicového cukru
    • 150 g hladké mouky
    • 300 g mandlové mouky

    NA KRÉM

    • 20 g plátkové želatiny
    • 1 kg + 600 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 200 g mascarpone
    • 100 g krupicového cukru

    NA DOKONČENÍ

    • sezonní ovoce (maliny, jahody, borůvky...)

Příprava jídla

1 Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně zapracujte 200 g cukru. Do vyšlehaného sněhu vmíchejte ostatní ingredience: hladkou mouku, mandlovou mouku a zbylý cukr.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte do 3 forem o průměru 28 cm, vyložených pečicím papírem či vymazaných máslem a vysypaných moukou. Těsto by mělo být cca 3,5 cm vysoké. Uhlaďte, vložte do trouby a pečte 7 minut, pak nechte zchladnout.

3 Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce vlijte 400 g smetany a zahřejte ji na 70°C. Přidejte namočenou a vymačkanou želatinu a vmíchejte ji a nechte rozpustit. Odložte vychladnout.

Do smetany se želatinou přidejte mascarpone a 600 g smetany a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc v lednici.

5 Druhý den dejte krém do misky a přidejte 600 ml smetany. Směs šlehejte cca 2 minuty. Hotový krém přemístěte do cukrářského sáčku se špičkou. Na korpus naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé. Na ně položte další korpus a 2x zopakujte. Na závěr ozdobte sezonním ovocem dle libosti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Silný vývar

Vykrajované svatební koláčky

BBQ omáčka s portským vínem a rozmarýnem

REKLAMA

Přidat komentář