Apetit dort z Lagarto Café

Apetit dort z Lagarto Café

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort o průměru 28 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10859 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 789 g
Tuky 776 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantasticky lehký, a přesto šťavnatý dort na oslavu 15. narozenin Apetitu upekli cukráři ze sítě kaváren Lagarto Café a poskytli nám i recept.

Suroviny

bílek 550 g
krupicový cukr 500 g
mouka pšeničná hladká 150 g
mouka mandlová 300 g
Na krém
želatina 20 g
smetana ke šlehání 1 kg
33%
smetana ke šlehání 600 ml
33%
mascarpone 200 g
krupicový cukr 100 g
Na dokončení
ovoce
sezónní – maliny, jahody, borůvky...

1 Bílky vyšlehejte do sněhu a postupně zapracujte 200 g cukru. Do vyšlehaného sněhu vmíchejte ostatní ingredience: hladkou mouku, mandlovou mouku a zbylý cukr.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte do 3 forem o průměru 28 cm, vyložených pečicím papírem či vymazaných máslem a vysypaných moukou. Těsto by mělo být cca 3,5 cm vysoké. Uhlaďte, vložte do trouby a pečte 7 minut, pak nechte zchladnout.

3 Želatinu namočte do studené vody. Do hrnce vlijte 400 g smetany a zahřejte ji na 70°C. Přidejte namočenou a vymačkanou želatinu a vmíchejte ji a nechte rozpustit. Odložte vychladnout.

Do smetany se želatinou přidejte mascarpone a 600 g smetany a promixujte tyčovým mixérem. Nechte přes noc v lednici.

5 Druhý den dejte krém do misky a přidejte 600 ml smetany. Směs šlehejte cca 2 minuty. Hotový krém přemístěte do cukrářského sáčku se špičkou. Na korpus naneste krémem středně velké pusinky, jednu vedle druhé. Na ně položte další korpus a 2x zopakujte. Na závěr ozdobte sezonním ovocem dle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit