0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hříšně temný minidortík

Hříšně temný minidortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hříšně temný minidortík

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné na 48 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4311 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 553 g
Tuky 179 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jste doma nebo v práci v jednom kole, přiblíží se chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si k obligátní kávě dali tenhle malý nadýchaný cupcake plný čokolády s lahodným kávovým krémem navrchu?

Suroviny

máslo 125 g
změklé
krupicový cukr 160 g
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao 2 PL
mléko 130 ml
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
Na kávový krém
krupicový cukr 220 g
vinný kámen 0.25 ČL
koupíte třeba v drogerii DM
káva instantní 2 PL
bílek 3 ks

1 Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.

2 Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.

NĚCO NAVÍC
Do práce si dortík lze přinést neozdobený, krém můžete mít v plastovém sáčku, jemuž pak jen ustřihnete růžek a ozdobíte na místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit