Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hříšně temný minidortík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné na 48 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4311 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 553 g
Tuky 179 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když jste doma nebo v práci v jednom kole, přiblíží se chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si k obligátní kávě dali tenhle malý nadýchaný cupcake plný čokolády s lahodným kávovým krémem navrchu?

Suroviny

máslo 125 g
změklé
vejce 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
kakao 2 PL
mléko 130 ml
tmavá čokoláda 100 g
rozpuštěná
Na kávový krém
vinný kámen ¼ ČL
koupíte třeba v drogerii DM
káva instantní 2 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.

2

Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.

NĚCO NAVÍC
Do práce si dortík lze přinést neozdobený, krém můžete mít v plastovém sáčku, jemuž pak jen ustřihnete růžek a ozdobíte na místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč