Když jste doma nebo v práci v jednom kole, přiblíží se chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si k obligátní kávě dali tenhle malý nadýchaný cupcake plný čokolády s lahodným kávovým krémem navrchu?
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 160 °C. Dejte změklé máslo a krupicový cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s kypřicím práškem a s kakaem a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozdělte do čtyř plechů na minimuffiny (každý po 12 jamkách o objemu 25 ml) vyložených malými papírovými košíčky. Nemáte-li takový speciální plech, stačí dát papírové košíčky po dvou do sebe (po naplnění těstem se nebudou deformovat) a pokládat je na běžný plech. Pečte 10–12 minut, před vyjmutím vyzkoušejte špejlí. Nechte vychladnout.
Na kávový krém v kastrůlku zprudka zahřívejte cukr, 60 ml vody, vinný kámen a kávový prášek tak dlouho, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu, ztlumte a zvolna vařte 3 minuty. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem horkou cukrovou směs, až je krém hladký a lesklý. Naneste pomocí palety na dortíky.
NĚCO NAVÍC
Do práce si dortík lze přinést neozdobený, krém můžete mít v plastovém sáčku, jemuž pak jen ustřihnete růžek a ozdobíte na místě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Cupcakes(7 receptů )
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu, se kterou si můžete vyhrát podle libosti(26 receptů )