Klasický recept na třenou bábovku je jako návrat do dětství. Připomene vám všechny krásné vzpomínky – prázdniny u babičky i posezení s rodinou na zahradě, dětské hry a chvíle, které jste tak milovali. Nevrátí se, ale chuť a potěšení ze skvěle připravené bábovky může.
Suroviny
mléko
9
PL
máslo
160
g
plus trocha na vymazání formy
krupicový cukr
240
g
mouka pšeničná hrubá
240
g
plus trocha na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vejce
4
ks
vanilkový cukr
1
bal
Postup
1
Utřeme tuk, cukr a žloutky do pěny.
2
Potom střídavě přidáváme mléko a přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3
Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
5
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Potom ztlumíme na 180 °C a dopečeme.
6
Necháme chvilku vychladnout, vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Foto ilustrační, zdroj: Unsplash.com