Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bábovka After Eight

After Eight je značka anglických čokoládiček, lépe řečeno polštářků s mátovým fondánovým středem obaleným v hořké čokoládě. A tahle bábovka je jako jedna velká čokoládička. Zazáříte s ní na jakémkoli vánočním večírku, užijete si ji ale i jindy. After Eight je sladká tečka za náročným dnem a přesně taková tahle bábovka je!

Vydání: 2020/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Koláč

Ingredience

    NA ČOKOLÁDOVÉ TĚSTO

    • 125 g másla, rozpuštěného + na vymazání formy
    • 75 g kakaa holandského typu + na vysypání formy
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky jedlé sody
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky soli
    • 300 g třtinového cukru
    • 2 vejce
    • 225 g zakysané smetany
    • 150 ml silné kávy, zchladlé

    NA NÁPLŇ

    • 250 g čerstvého smetanového sýra (např. žervé, lučina, philadeplhia...)
    • 2 žloutky
    • 2 lžíce kukuřičného škrobu
    • 50 g krupicového cukru
    • 2 lžičky mátového extraktu

    NA DOKONČENÍ

    • 225 ml smetany ke šlehání
    • 200 g tmavé čokolády, nasekané nadrobno
    • 1 lžíce zlatého sirupu
    • 1 lžička mátového extraktu
    • 6–8 čokoládiček After Eight na ozdobení
    • zlatý prášek na ozdobení (koupíte v cukrářských potřebách, ale můžete ho také vynechat)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte kakaem.

2 Do mísy prosejte mouku a kakao, přidejte jedlou sodu, kypřicí prášek, sůl, cukr a promíchejte. V další míse prošlehejte vejce, máslo, zakysanou smetanu a kávu. Tekutou směs vlijte k sypké a promíchejte. Těsto rozprostřete do bábovkové formy.

3 Na náplň dejte všechny ingredience do mísy a krátce promíchejte. Pozor, ať nepřemícháte, sýr by pak mohl dělat neplechu. Směs pomocí lžíce naneste do středu těsta v bábovkové formě tak, aby byla po celém obvodu bábovky. Dejte ale pozor, ať se nedotýká formy. Formu s těstem dejte do trouby a pečte 45–50 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyjměte, nechte 15 minut chladnout ve formě, poté vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

4 Na dokončení dejte smetanu do malého rendlíku a přiveďte těsně pod bod varu. Čokoládu, zlatý sirup a mátový extrakt dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvíli stát a poté míchejte, dokud se všechna čokoláda ve smetaně nerozpustí. Nechte zhruba 5 minut stát, aby poleva trochu ztuhla, a poté ji přelijte přes bábovku. Čokoládičky After Eight nalámejte na men- ší kousky, poklaďte jimi vršek bábovky a nechte vše zatuhnout. Na závěr poprašte zlatým práškem, pokud jej máte.

NĚCO NAVÍC
Recept bude skvěle fungovat i ve formě na biskupský chlebíček nebo v menší formě na toustový chleba.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klementinkový dort

Vánoční lamingtonky

Řezy s Baileys a pekanovými ořechy

Přidat komentář