Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní ovoce v čokoládě

Jednoduchostí k úspěchu: prohřát a zamíchat. Uplatníte jakékoli drobné či nadrobno nakrájené ovoce i různé druhy čokolády.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 300 ml smetany ke šlehání
    • 100 g tmavé čokolády, nalámané na kousky
    • 550 g směsi letního ovoce (jahody, maliny, třešně, borůvky...) bez pecek, a je-li třeba, rozpůleného
    • 1 lžíci moučkového cukru

Příprava jídla

1. V malém hrnci ohřívejte smetanu. Jakmile se bude téměř vařit, odstavte ji, přidejte kousky čokolády a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

2. Do hrnce přisypte většinu ovoce i moučkový cukr a jemně promíchejte. Rozdělte do hrnků nebo sklenic, ozdobte zbylým ovocem a uložte do lednice až do doby podávání. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dokonalý dezert! Jednoduchý, okamžitě hotový a delikatesní!!
Obrazek uzivatele
Nemohl by někdo poradit, jak to udelat , aby to bylo hustsi ? Docela mi to v tomto tekutejsim stavu "vadi" i kdyz chut a kombinace je fantasticka...
Obrazek uzivatele
Pomoc je velmi jednoducha: menej smotany a viac cokolady
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.43

Přidat komentář