Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančové karamelky s čokoládou

Pomerančové karamelky s čokoládou

3.7/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné na formu 20x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2116 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 351 g
Tuky 70 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Suroviny

olej
na vymazání formy
zlatý sirup 150 ml
pod názvem golden syrup koupíte např. v Tescu nebo Marks & Spencer
slazené
tmavá čokoláda 50 g
s pomerančem
z 1 biopomeranče

Postup

1

Vymažte formu hlubokou 4 cm. Máslo pomalu rozehřejte v hlubší pánvi s těžkým dnem, a až se rozpustí, přidejte cukr, sirup a slazené kondenzované mléko. Zahřívejte při střední teplotě a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Teploměrem ověřujte teplotu, asi po 10 minutách by měla dosáhnout 110 °C a karamel by měl být lehce nazlátlý. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.

2

Teď zahřejte směs na 123 °C; bude to trvat asi 5 minut. Měla by dostat tmavě karamelovou barvu. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou kůru.

3

Karamel vlijte do připravené formy a nechte hodinu chladit. Pak nožem naznačte řezy a nechte úplně vychladnout. Druhý den karamel nakrájejte na kostky a každou hezky zabalte jako bonbon do povoskovaného papíru nebo do pevnějšího celofánu.

TIPY & TRIKY
Je-li karamel moc tekutý, znovu ho zahřejte a přidejte 100 g čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...