0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomerančové karamelky s čokoládou

Pomerančové karamelky s čokoládou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné na formu 20x 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2116 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 351 g
Tuky 70 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Suroviny

olej
na vymazání formy
máslo 40 g
zlatý sirup 150 ml
pod názvem golden syrup koupíte např. v Tescu nebo Marks & Spencer
krupicový cukr 225 g
kondenzované mléko 200 ml
slazené
tmavá čokoláda 50 g
s pomerančem
pomerančová kůra
z 1 biopomeranče

1 Vymažte formu hlubokou 4 cm. Máslo pomalu rozehřejte v hlubší pánvi s těžkým dnem, a až se rozpustí, přidejte cukr, sirup a slazené kondenzované mléko. Zahřívejte při střední teplotě a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Teploměrem ověřujte teplotu, asi po 10 minutách by měla dosáhnout 110 °C a karamel by měl být lehce nazlátlý. Přidejte čokoládu a míchejte do rozpuštění.

2 Teď zahřejte směs na 123 °C; bude to trvat asi 5 minut. Měla by dostat tmavě karamelovou barvu. Pánev sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou kůru.

3 Karamel vlijte do připravené formy a nechte hodinu chladit. Pak nožem naznačte řezy a nechte úplně vychladnout. Druhý den karamel nakrájejte na kostky a každou hezky zabalte jako bonbon do povoskovaného papíru nebo do pevnějšího celofánu.

TIPY & TRIKY
Je-li karamel moc tekutý, znovu ho zahřejte a přidejte 100 g čokolády.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit