Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Holandský jablečný koláč (Appeltaart)

Popis receptu: 
Nejskvělejší jablečný koláč v Evropě...v Holandsku ho dostanete úplně všude, ale když se vrátíte domů, tak zjistíte, že ho chcete znova! Takže tady je recept, aby jste si na něm mohli pochutnat i doma;-)
Autor: Marie Kršková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 jablka, citrónová šťáva, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce mletého koření (skořice, hřebíček, badyán), 250 g cukru, 250 g másla, 4 vejce (žloudky a bílky zvlášt), 250 g prosáté mouky, 1 sáček vanilkového cukru

Příprava jídla

Oloupejte 2 jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící hnědého cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte. Smíchejte 250 gramů cukru a 250 g másla a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plch s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
REKLAMA

Přidat komentář