Oloupejte 2 jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící hnědého cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte.
Smíchejte 250 gramů cukru a 250 g másla a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi.
Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plch s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1232.25 kcal
- Bílkoviny 19 g
- Sacharidy 143.5 g
- Tuky 64.25 g