Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
1,7 (3x)
9. 7. 2014
Holandský jablečný koláč (Appeltaart)
Holandský jablečný koláč (Appeltaart)


< 30 min
1,7 (3x)

Oloupejte 2 jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící hnědého cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte. Smíchejte 250 gramů cukru a 250 g másla a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plch s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1232.25 kcal
  • Bílkoviny 19 g
  • Sacharidy 143.5 g
  • Tuky 64.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt