Holandský jablečný koláč (Appeltaart)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Holandský jablečný koláč (Appeltaart)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

jablka 2 ks
hnědý cukr 1 PL
koření 1 PL
směs mletého hřebíčku, skořice, badyánu
cukr 250 g
máslo 250 g
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
mouka 250 g
prosátá
vanilkový cukr 1 bal
Oloupejte 2 jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící hnědého cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte. Smíchejte 250 gramů cukru a 250 g másla a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plch s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
Autor: jarmiloun

Obchod Apetit