0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Holandský jablečný koláč (Appeltaart)

Holandský jablečný koláč (Appeltaart)

Hodnocení receptu
1.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4929 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 574 g
Tuky 257 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hnědý cukr 1 PL
koření 1 PL
směs mletého hřebíčku, skořice, badyánu
cukr 250 g
máslo 250 g
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
mouka 250 g
prosátá
vanilkový cukr 1 bal
Oloupejte 2 jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící hnědého cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte. Smíchejte 250 gramů cukru a 250 g másla a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plch s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.
Autor: jarmiloun

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč