0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rozinkové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné na asi 50 pusinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 33461 kcal
Bílkoviny 1061 g
Sacharidy 671 g
Tuky 2651 g
Vláknina 607 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo rozinek můžete do pusinek vmíchat i jiné sušené ovoce, třeba švestky nebo meruňky.

Suroviny

bílek 5 ks
moučkový cukr 250 g
mouka pšeničná hladká 25 g
citronová kůra 1 ČL
z bio citronu
vanilkový extrakt 1 ČL
rozinky 75 g
lze nahradit sekanými sušenými švestkami
mandle 50 ks
spařené a oloupané

Z bílků ušlehejte pevný sníh. Zašlehejte do něj cukr, prosátou mouku, citronovou kůru a vanilku. Nakonec lehce vmíchejte propláchnuté a okapané rozinky. Pomocí lžičky dělejte na plechu vyloženém pečicím papírem malé kopečky(v dostatečných rozestupech) a na každý položte mandli. Pečte dorůžova v troubě předehřáté na 110-120 °C asi 40 minut až hodinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit