Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pohar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4385 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 436 g
Tuky 265 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teď je ta správná příležitost využít kredencových zásob kompotů. Navíc čokoláda, zmrzlina a muffiny jako tři nejlepší pochoutky v jednom dezertu. Nutno vyzkoušet.

Suroviny

kakao 1 ČL
holandského typu
čokoládová zmrzlina 400 ml
čokoládové, rozdrobené na větší kusy
ovocný kompot 400 g
višňový
Na čokoládovo -karamelovou polevu
třtinový cukr 200 g
tmavá čokoláda 100 g
třešňovice 3 PL

1Nejdřív připravte polevu. Cukr dejte do malého rendlíku, přilijte k němu šťávu z višňového kompotu a 2 lžíce vody a nad středním plamenem opatrně míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2 Sejměte z ohně a přilijte smetanu, přidejte máslo a čokoládu. Míchejte tak dlouho, až bude poleva hladká a zhoustne. Pak přimíchejte třešňovici a dejte na deset minut zchladit.

3 Mezitím dotuha ušlehejte smetanu, vmíchejte cukr a kakao.

4 Připravte si šest pohárů a začněte vrstvit: na dno každého dejte kopeček zmrzliny, poté část rozdrobených muffinů, přidejte višně, polijte polevou a vrstvy opakujte, dokud nedojdete k okraji skleniček. Ozdobte šlehačkou a čokoládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč