Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pohar
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Na 6 pohárů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4385 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 436 g
Tuky 265 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teď je ta správná příležitost využít kredencových zásob kompotů. Navíc čokoláda, zmrzlina a muffiny jako tři nejlepší pochoutky v jednom dezertu. Nutno vyzkoušet.

Suroviny

kakao 1 ČL
holandského typu
čokoládová zmrzlina 400 ml
čokoládové, rozdrobené na větší kusy
ovocný kompot 400 g
višňový
Na čokoládovo -karamelovou polevu
třtinový cukr 200 g
tmavá čokoláda 100 g
třešňovice 3 PL

Postup

1

Nejdřív připravte polevu. Cukr dejte do malého rendlíku, přilijte k němu šťávu z višňového kompotu a 2 lžíce vody a nad středním plamenem opatrně míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2

Sejměte z ohně a přilijte smetanu, přidejte máslo a čokoládu. Míchejte tak dlouho, až bude poleva hladká a zhoustne. Pak přimíchejte třešňovici a dejte na deset minut zchladit.

3

Mezitím dotuha ušlehejte smetanu, vmíchejte cukr a kakao.

4

Připravte si šest pohárů a začněte vrstvit: na dno každého dejte kopeček zmrzliny, poté část rozdrobených muffinů, přidejte višně, polijte polevou a vrstvy opakujte, dokud nedojdete k okraji skleniček. Ozdobte šlehačkou a čokoládou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...