Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone
Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone

4.1/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7803 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 557 g
Tuky 500 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělský dezert

Suroviny

fíky 12 ks
tmavé, rozčtvrcené
k podávání
Na pusinkový korpus
+ na poprášení
mandle 200 g
neloupané, mleté
Na krém
med 110 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Ručním šlehačem ušlehejte z bílků měkkou pěnu. Přisypte krupicový cukr a vyšlehejte lesklý a pevný sníh. Vmíchejte moučkový cukr, mleté mandle a mouku a směsí naplňte zdobicí sáček s hladkou špičkou.

2

Na pečicí papír si vyznačte 4 kruhy o průměru 18 cm a vyložte jím dva plechy. Spirálovitě kruhy vystříkejte připraveným těstem (dělejte 'hada' od středu k okrajům). Pečte asi 15 minut dozlatova. Nechte 5 minut chladnout na plechu, pak obraťte na pečicí papír poprášený moučkovým cukrem a nechte zcela vychladnout.

3

Na krém nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky a med 7–8 minut dohladka a do zhoustnutí. Sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí. Zvlášť prošlehejte amaretto s mascarpone a pak vmíchejte do žloutkového krému.

4

Na dokončení vyložte rozevírací dortovou formu o průměru 20cm pečicím papírem. Na dno položte první bílkový korpus. Potřete ho čtvrtinou krému až ke krajům. Na to položte další bílkový korpus a postup dvakrát zopakujte. Zakončete čtvrtým korpusem a zbývajícím krémem a uhlaďte povrch a také boky, chcete-li.

5

Dort uložte na noc do mrazáku. Čtvrt hodiny před podáváním dort přemístěte do chladničky. Fíky pokapejte amarettem a nechte 10 minut macerovat. Vyjměte dort z formy, ozdobte fíky, pokapejte medem a ihned podávejte. Dort velmi rychle povolí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

30.01.2015 17:32

Výborný recept!

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč