Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone
Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone

4.1/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7803 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 557 g
Tuky 500 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělský dezert

Suroviny

fíky 12 ks
tmavé, rozčtvrcené
k podávání
Na pusinkový korpus
+ na poprášení
mandle 200 g
neloupané, mleté
Na krém
med 110 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 150°C. Ručním šlehačem ušlehejte z bílků měkkou pěnu. Přisypte krupicový cukr a vyšlehejte lesklý a pevný sníh. Vmíchejte moučkový cukr, mleté mandle a mouku a směsí naplňte zdobicí sáček s hladkou špičkou.

2

Na pečicí papír si vyznačte 4 kruhy o průměru 18 cm a vyložte jím dva plechy. Spirálovitě kruhy vystříkejte připraveným těstem (dělejte 'hada' od středu k okrajům). Pečte asi 15 minut dozlatova. Nechte 5 minut chladnout na plechu, pak obraťte na pečicí papír poprášený moučkovým cukrem a nechte zcela vychladnout.

3

Na krém nad horkou vodní lázní šlehejte žloutky a med 7–8 minut dohladka a do zhoustnutí. Sundejte z vodní lázně a šlehejte do vychladnutí. Zvlášť prošlehejte amaretto s mascarpone a pak vmíchejte do žloutkového krému.

4

Na dokončení vyložte rozevírací dortovou formu o průměru 20cm pečicím papírem. Na dno položte první bílkový korpus. Potřete ho čtvrtinou krému až ke krajům. Na to položte další bílkový korpus a postup dvakrát zopakujte. Zakončete čtvrtým korpusem a zbývajícím krémem a uhlaďte povrch a také boky, chcete-li.

5

Dort uložte na noc do mrazáku. Čtvrt hodiny před podáváním dort přemístěte do chladničky. Fíky pokapejte amarettem a nechte 10 minut macerovat. Vyjměte dort z formy, ozdobte fíky, pokapejte medem a ihned podávejte. Dort velmi rychle povolí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

30.01.2015 17:32

Výborný recept!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...