Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček. Dušičkové pusinky jim dejte jako sladkou mlsku, nebo jimi ozdobte helloweenský dort či cupcaky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Do mísy od robotu vyklepněte bílky, přidejte špetku soli a na střední rychlost nechte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, vsypte půl dávky cukru a šlehejte dál.
Potom nadvakrát postupně zašlehejte zbytek cukru a vanilkový extrakt. Zvyšte pohon na maximum a vyčkejte pár minut, než se vytvoří pevný lesklý a jemný sníh bez znatelných krupiček.
Sníh přendejte do jednorázového sáčku s hladkou cukrářskou špičkou o průměru 9 mm. Na plech stříkejte jednotlivé pusinky: zatlačte na pytlík, nastříkněte bochánek, přestaňte tlačit a rychle odtáhněte – získáte tak krásné špičky.
Plechy vložte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 1 hodinu. Během pečení nebo spíš sušení zkuste 3–4x otevřít na krátkou chvilku troubu. Vypustíte tak přebytečnou vlhkost a pusinky nebudou praskat. Pusinky jsou hotové, když jdou snadno odlepit od podložky. Nechte je vychladnout v pootevřené troubě.
Zdobit je můžete hned nebo později. Uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.
NĚCO NAVÍC
Inspiraci na tyto strašidelné pusinky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Strašidelná party(10 receptů )
- Strašidelné menu (nejen) pro děti: 16 receptů na halloweenskou party(16 receptů )
- Halloweenské pečení aneb nápady na strašidelně dobré pohoštění pro děti i dospělé(17 receptů )