Dušičkové pusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1620 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 343 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Leckdo by řekl, že pusinky jsou nuda, ale když k nim pustíte děti, během chvilky máte armádu vtipných duchů a dušiček.

Související recepty

Suroviny

bílek 5 ks
ze středně velkých vajec, o pokojové teplotě
sůl 1 špetka
krupicový cukr 340 g
vanilkový extrakt 0.5 ČL
potravinářské barvivo
černá gelová barva či černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)

1 Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do mísy od robotu vyklepněte bílky, přidejte špetku soli a na střední rychlost nechte šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, vsypte půl dávky cukru a šlehejte dál. Potom nadvakrát postupně zašlehejte zbytek cukru a vanilkový extrakt. Zvyšte pohon na maximum a vyčkejte pár minut, než se vytvoří pevný lesklý a jemný sníh bez znatelných krupiček.

2 Sníh přendejte do jednorázového sáčku s hladkou cukrářskou špičkou o průměru 9 mm. Na plech stříkejte jednotlivé pusinky: zatlačte na pytlík, nastříkněte bochánek, přestaňte tlačit a rychle odtáhněte – získáte tak krásné špičky.

3 Plechy vložte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte cca 1 hodinu. Během pečení nebo spíš sušení zkuste 3–4x otevřít na krátkou chvilku troubu. Vypustíte tak přebytečnou vlhkost a pusinky nebudou praskat. Pusinky jsou hotové, když jdou snadno odlepit od podložky. Nechte je vychladnout v pootevřené troubě. 

4 Zdobit je můžete hned nebo později. Uložte do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.

NĚCO NAVÍC
Inspiraci na tyto strašidelné pusinky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit