Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sushi Nigiri

Při přípravě nigiri se fantazii meze nekladou! Na rýžové nočky můžete položit i plátky jiných druhů ryb než lososa. O skvělou chuť se postarají také mořské plody, vaječná omeleta, tofu nebo avokádo.
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy:
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 1 hrnek rýže na suši
    • 1 hrnek vody
    • 100 ml japonského ochuceného octa na suši
    • 80 g uzeného lososa, nakrájeného na plátky
    • 80 g krabích tyčinek
    • 2 lžíce majonézy
    • sójová omáčka na namáčení
    • nakládaný růžový zázvor

Příprava jídla

Rýži několikrát propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce a přilijte hrnek vody. Přiveďte rýži k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte hrnec poklicí a 25 minut duste. (Poklici nezvedejte, unikla by všechna pára a rýže by se nedovařila.) Stáhněte z ohně a nechte ještě 5 minut stát. Rýži sceďte (pokud v hrnci zbyla voda), přesypte do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ochuťte octem.

Z rýže tvarujte nočky o délce 4 cm, potřete je trochou majonézy a překryjte plátky lososa nebo krabími tyčinkami. Podávejte se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Suši menu

Suši menu

Přidat komentář