Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: aspoň 30 minut
PT12M
Pečení 0:12

Ingredience

    • 140 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 50 g mletých mandlí, vlašských nebo lískových ořechů
    • 40 g moučkového cukru
    • 90 g másla
    • cukr na obalování

Příprava jídla

1 Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo. Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem. Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky. Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.

VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Linecké cukroví

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

REKLAMA

Přidat komentář