Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové rohlíčky

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: aspoň 30 minut
PT12M
Pečení 0:12

Ingredience

    • 140 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 50 g mletých mandlí, vlašských nebo lískových ořechů
    • 40 g moučkového cukru
    • 90 g másla
    • cukr na obalování

Příprava jídla

1 Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo. Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem. Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky. Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.

VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory

Linecké cukroví

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Pařížské rohlíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

Přidat komentář