Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.
Suroviny
Postup
Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo.
Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.
Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky.
Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.
VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.