Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (4)
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 133 g
Tuky 105 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 140 g
sůl 1 špetka
mandle 50 g
mleté, lze nahradit mletými vlašskými ořechy nebo lískovými oříšky nebo libovolnou směsí
moučkový cukr 40 g
máslo 90 g
moučkový cukr
vanilkový, na obalování

Postup

1

Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo.

2

Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.

3

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

4

Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky.

5

Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.

VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit