Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 133 g
Tuky 105 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Suroviny

sůl 1 špetka
mleté, lze nahradit mletými vlašskými ořechy nebo lískovými oříšky nebo libovolnou směsí
vanilkový, na obalování

Postup

1

Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo.

2

Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.

3

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

4

Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky.

5

Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.

VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...