Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1643 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 133 g
Tuky 105 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Suroviny

sůl 1 špetka
mleté, lze nahradit mletými vlašskými ořechy nebo lískovými oříšky nebo libovolnou směsí
vanilkový, na obalování

Postup

1

Na vál prosijte mouku se špetkou soli, přidejte mleté mandle, cukr a pokrájené máslo.

2

Zpracujte v hladké těsto a nechte ho nejméně půl hodiny odpočívat v chladu.

3

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem.

4

Z těsta vyválejte váleček silný asi 3 cm, oddělujte z něj kuličky a tvarujte rohlíčky.

5

Pečte asi dvanáct minut, aby byly světle hnědé. Hned po upečení obalujte v cukru.

VĚŘTE SVÝM PRSTŮM
Kvalita mouky, másla i ořechů se velmi liší, proto při práci s těstem spoléhejte na svoje prsty. Pokud se vám zdá těsto moc suché (rohlíček se rozpadá), přidejte trošku tuku. V případě, že je naopak moc mastné, opatrně přisypte trochu mouky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč