Jemné máslové sušenky namočené v čokoládě a obalené v oříšcích vykouzlí spokojený úsměv na tváři dětí i dospělých. Stříkané cukroví je rychlé na přípravu a podle typu zvolené násady můžete vyčarovat ty nejrůznější tvary. Je to cukroví, kde opravdu můžete popustit uzdu fantazii.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C a 2 plechy vyložte pečicím papírem.
Máslo a cukr vyšlehejte do pěny. Postupně do ní zašlehejte žloutky, vanilku a citronovou kůru. Šlehejte do té doby, dokud se cukr dokonale nerozpustí a nevznikne krásně hladká hmota.
Pak vmíchejte mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Je-li těsto příliš tuhé, postupně zapracujte mléko (nemusíte spotřebovat všechno).
Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou nebo strojek na maso s nástavcem na cukroví a na připravené plechy stříkejte tyčinky (věnečky, pusinky, esíčka...)
Dejte do předehřáté trouby a pečte dozlatova, podle velikosti sušenek zhruba 10–15 minut. Nechte vychladnout.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a potom v ní smočte konce upečeného vychladlého cukroví a posypte sekanými pistáciemi. Nechte dokonale zatuhnout. Skladujte v chladu.
NĚCO NAVÍC
Vyloupané nesolené pistácie povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě se lžičkou jedlé sody. Pak je slijte, propláchněte, promněte, aby se zbavily slupek, a nasekejte.
Komentáře
Zuzana Psíková
16.12.2018 08:09
Výborné cukroví, už peču
Výborné cukroví, už peču druhou várku. Doma to mizí okamžitě. Cukroví je křehké a velice chutné. Stačí udělat menší proužky, zvětší se. Jen opatrně při namáčení , láme se. Dobrou chuť