Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Stříkané cukroví

Jemné máslové sušenky namočené v čokoládě a obalené v oříšcích vykouzlí spokojený úsměv na tváři dětí i dospělých.

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 250 g másla
    • 125 g krupicového cukru
    • 2 velké žloutky
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • 1/2 lžičky citronové kůry, jemně nastrouhané nebo sušené
    • 300 g hladké mouky
    • 1/4 lžičky soli
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 2–4 lžíce mléka
    • 100 g tmavé čokolády, nalámané
    • blanšírované sekané pistácie (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C a 2 plechy vyložte pečicím papírem.

2 Máslo a cukr vyšlehejte do pěny. Postupně do ní zašlehejte žloutky, vanilku a citronovou kůru. Šlehejte do té doby, dokud se cukr dokonale nerozpustí a nevznikne krásně hladká hmota. Pak vmíchejte mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Je-li těsto příliš tuhé, postupně zapracujte mléko (nemusíte spotřebovat všechno). Těstem naplňte cukrářský sáček s řezanou špičkou nebo strojek na maso s nástavcem na cukroví a na připravené plechy stříkejte tyčinky (věnečky, pusinky, esíčka...)

3 Dejte do předehřáté trouby a pečte dozlatova, podle velikosti sušenek zhruba 10–15 minut. Nechte vychladnout.

4 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a potom v ní smočte konce upečeného vychladlého cukroví a posypte sekanými pistáciemi. Nechte dokonale zatuhnout. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Vyloupané nesolené pistácie povařte 2–3 minuty ve vroucí vodě se lžičkou jedlé sody. Pak je slijte, propláchněte, promněte, aby se zbavily slupek, a nasekejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Nepečené arašídové kuličky

Máciny čokoládové řezy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné cukroví, už peču druhou várku. Doma to mizí okamžitě. Cukroví je křehké a velice chutné. Stačí udělat menší proužky, zvětší se. Jen opatrně při namáčení , láme se. Dobrou chuť

Přidat komentář