Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky představují jedno z mistrovských děl vánočního cukroví. Nikdy nechybí mezi napečenými druhy, protože patří k nejoblíbenějším kouskům. Může za to jejich křehkost, kterou jim dodávají mleté ořechy, vláčnost, kterou jim propůjčuje máslo, a neodolotelná vůně vanilkového cukru. Čím drobnější rohlíčky jsou, tím větší hrdostí jejich autorky a autory naplňují. 

...

 

  • Vanilkové rohlíčky můžete připravovat z mletých vlašských ořechů, které jsou nejvýraznější, použít ale můžete i lískové nebo mandle.
  • Vanilkové rohlíčky lze tvarovat tak, že se vyvalují na vále a stočí do tvaru rohlíčků. Někteří rohlíčky vykrajují z plátu těsta nebo je pečou ve speciální silikonové formě
  • Pověst datuje vznik vanilkových rohlíčků do 17. století, kdy se začaly péct na počest porážky osmanských vojsk u Vídně. Symbolizují půlměsíc, který zdobil osmanskou vlajku. 

Celý popis