Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská pánev s ředkvičkami

Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Opékání: 10 minut
P
Kuře Asijská

Ingredience

    • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 700 g kuřecích prsíček nebo vykostěných stehýnek, pokrájených na proužky
    • 1 zelená paprika, zbavená semeníku, pokrájená na proužky
    • 1 svazek ředkviček, nakrájených na klínky
    • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • kostka drůbežího bujonu (stačí kousek)
    • rýže k podávání (může být i směs s divokou rýží)

Příprava jídla

1 Škrob promíchejte s trochou studené vody a nechte stranou. V pánvi nebo woku rozpalte olej a poté na něm ze všech stran zprudka osmahněte maso. Kousky kuřete vyjměte děrovanou naběračkou. Do oleje vsypte ředkvičky a papriku, zalijte lžící vody a přikryté krátce poduste; stačit by měly asi tři minuty.

2 Vraťte do woku maso a přidejte zázvor, omáčku i rozdrobený kousek bujonové kostky. Promíchejte, vlijte škrob a za stálého míchání minutu povařte, až omáčka zhoustne a zprůsvitní. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obsah pánve servírujte na větších talířích, uvařenou rýži rozdělte do misek.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem recept i z vepřového, ale to nebylo dobré. Z kuřecího masa je to skvělé.
Obrazek uzivatele
Jsme rádi, že vám s pánev s kuřecím chutnala! Je fakt, že některé kombinace kuřecímu prostě padnou více... Ale na druhou stranu je super, že se nebojíte zkoušet a testovat!

Přidat komentář