0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4255 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 380 g
Tuky 164 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu.

Suroviny

roštěná, na nudličky
sójová omáčka 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
sušené houby 6 ks
šitake
1 hrnek
omáčka z černých fazolí
škrob 1 PL
chilli omáčka 2 ČL
rostlinný olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 4 ČL
strouhaný
rozebraná na růžičky, měkčí části košťálů oloupané a nakrájené na kousky
kešú 1 hrnek
opražené, nahrubo
rýže dlouhozrnná
k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Promíchejte nakrájené maso, sójovou omáčku a česnek a odložte.

2 Sceďte houby, přičemž 160ml nálevu zachyťte. Odstraňte nožičky a kloboučky nakrájejte na plát- ky. V misce smíchejte odložený nálev s omáčkou z černých fazolí, vínem, škrobem a chilli omáčkou. Míchejte, až se škrob rozpustí, a odložte.

3 Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm zázvor 15 sekund, až se rozvoní. Přidejte brokolici, přilijte 60ml vody, přiklopte a duste 3–5 minut doměkka. Vmíchejte připravenou směs z černých fazolí i houby a vařte zhruba 1 minutu, aby omáčka bublala a zhoustla. Vmíchejte kešú a směs přeneste do jiné nádoby.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

4a Čtvrtinu směsi odeberte a podávejte s rýží. 

MASOVÁ VERZE

4b V uvolněném woku rozpalte zbylou lžíci oleje, přidejte maso i s marinádou a zprudka opékejte 45–50 sekund dozlatova. Přimíchejte zbylou bro- kolicovou směs a podávejte s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč