Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu.
Suroviny
SPOLEČNÝ ZÁKLAD
1 Promíchejte nakrájené maso, sójovou omáčku a česnek a odložte.
2 Sceďte houby, přičemž 160ml nálevu zachyťte. Odstraňte nožičky a kloboučky nakrájejte na plát- ky. V misce smíchejte odložený nálev s omáčkou z černých fazolí, vínem, škrobem a chilli omáčkou. Míchejte, až se škrob rozpustí, a odložte.
3 Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm zázvor 15 sekund, až se rozvoní. Přidejte brokolici, přilijte 60ml vody, přiklopte a duste 3–5 minut doměkka. Vmíchejte připravenou směs z černých fazolí i houby a vařte zhruba 1 minutu, aby omáčka bublala a zhoustla. Vmíchejte kešú a směs přeneste do jiné nádoby.
VEGETARIÁNSKÁ VERZE
4a Čtvrtinu směsi odeberte a podávejte s rýží.
MASOVÁ VERZE
4b V uvolněném woku rozpalte zbylou lžíci oleje, přidejte maso i s marinádou a zprudka opékejte 45–50 sekund dozlatova. Přimíchejte zbylou bro- kolicovou směs a podávejte s rýží.