Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4255 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 380 g
Tuky 164 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu.

Suroviny

roštěná, na nudličky
sójová omáčka 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
šitake
1 hrnek
omáčka z černých fazolí
škrob 1 PL
rostlinný olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 4 ČL
strouhaný
rozebraná na růžičky, měkčí části košťálů oloupané a nakrájené na kousky
kešú 1 hrnek
opražené, nahrubo
rýže dlouhozrnná
k podávání

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

1 Promíchejte nakrájené maso, sójovou omáčku a česnek a odložte.

2 Sceďte houby, přičemž 160ml nálevu zachyťte. Odstraňte nožičky a kloboučky nakrájejte na plát- ky. V misce smíchejte odložený nálev s omáčkou z černých fazolí, vínem, škrobem a chilli omáčkou. Míchejte, až se škrob rozpustí, a odložte.

3 Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm zázvor 15 sekund, až se rozvoní. Přidejte brokolici, přilijte 60ml vody, přiklopte a duste 3–5 minut doměkka. Vmíchejte připravenou směs z černých fazolí i houby a vařte zhruba 1 minutu, aby omáčka bublala a zhoustla. Vmíchejte kešú a směs přeneste do jiné nádoby.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

4a Čtvrtinu směsi odeberte a podávejte s rýží. 

MASOVÁ VERZE

4b V uvolněném woku rozpalte zbylou lžíci oleje, přidejte maso i s marinádou a zprudka opékejte 45–50 sekund dozlatova. Přimíchejte zbylou bro- kolicovou směs a podávejte s rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč