Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak

2.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 vegetariána a 3 milovníky masa (celkem 4 porce)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4255 kcal
Bílkoviny 276 g
Sacharidy 380 g
Tuky 164 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu.

Suroviny

roštěná, na nudličky
sójová omáčka 1 PL
česnek 1 stroužek
drcený
šitake
1 hrnek
omáčka z černých fazolí
škrob 1 PL
rostlinný olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 4 ČL
strouhaný
rozebraná na růžičky, měkčí části košťálů oloupané a nakrájené na kousky
kešú 1 hrnek
opražené, nahrubo
rýže dlouhozrnná
k podávání

Postup

1

SPOLEČNÝ ZÁKLAD

Promíchejte nakrájené maso, sójovou omáčku a česnek a odložte.

2

Sceďte houby, přičemž 160ml nálevu zachyťte. Odstraňte nožičky a kloboučky nakrájejte na plát- ky. V misce smíchejte odložený nálev s omáčkou z černých fazolí, vínem, škrobem a chilli omáčkou. Míchejte, až se škrob rozpustí, a odložte.

3

Ve woku rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm zázvor 15 sekund, až se rozvoní. Přidejte brokolici, přilijte 60ml vody, přiklopte a duste 3–5 minut doměkka. Vmíchejte připravenou směs z černých fazolí i houby a vařte zhruba 1 minutu, aby omáčka bublala a zhoustla. Vmíchejte kešú a směs přeneste do jiné nádoby.

VEGETARIÁNSKÁ VERZE

4a Čtvrtinu směsi odeberte a podávejte s rýží.

MASOVÁ VERZE

4b V uvolněném woku rozpalte zbylou lžíci oleje, přidejte maso i s marinádou a zprudka opékejte 45–50 sekund dozlatova. Přimíchejte zbylou bro- kolicovou směs a podávejte s rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín