Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená mozzarella na listovém salátu

Mozzarella a čerstvá bazalka tvoří ideální prázdninový pár. Čerstvý listový salát i lahodná zálivka jejich souznění správně podtrhnou.

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Smažení 0:20
Italská

Ingredience

    • 400 g mozzarelly (nejlépe ,baby‘)
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 vejce, rozšlehaná s lžičkou vody
    • strouhanku na obalování
    • 3 lžíce nasekaných bazalkových lístků
    • špetku soli
    • olej na smažení (množství podle velikosti nádoby)
    • 1 hlávku zeleného salátu, nebo minimálně 100 g balené směsi salátových lístků (hlávkový, lollo rosso, bianco, ledový apod.)
    • 2 rajčata, nakrájená na tenká kolečka

    Na zálivku:

    • 1 lžíci medu
    • 2–3 lžíce balzamikového nebo jiného vinného octa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl

     

Příprava jídla

1. Mozzarellu vyjměte z nálevu a nechte okapat. Mezitím důkladně omyjte jednotlivé listy salátu, otřepte z nich vodu a rozložte je na talíře. Vložte do misky suroviny na zálivku a míchejte, dokud mírně nezhoustne.

2. Kousky mozzarelly (jinou než ,baby‘ mozzarellu předtím nakrájejte na kostky o hraně zhruba tři centimetry) vsypte do misky, mírně osolte a promíchejte s bazalkou. Pak sýr zasypte moukou a ze všech stran jej v ní obalte, poté obalujte v rozšlehaném vejci a strouhance. Tu na sýrové koule vždycky přitiskněte a přebytečnou oklepte.

3. V hlubší pánvi nebo fritéze rozpalte vyšší vrstvu oleje a osmažte mozzarellu ze všech stran dozlatova. Pracujte rychle, aby se sýr neroztékal, a po vyjmutí nechte kousky sýra okapat na vrstvě papírových ubrousků nebo utěrek.

4. Listy salátu pokapte zálivkou, obložte plátky rajčat a navrch rozložte mozzarellu. Dresink můžete podávat i zvlášť.

Tip Apetitu:
Strouhanku na obalování kuliček připravte výjimečně z čerstvého pečiva (na struhadle nebo v robotu). Je nadýchanější a kuličkám z mozzarelly moc sluší – vypadají díky ní střapatě a načechraně.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gazpacho

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Angreštový koláč se smetanovým krémem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobré
Obrazek uzivatele
Moc dobré
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.32

Přidat komentář