Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2181 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 25 g
Tuky 151 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme koupit v italských lahůdkách kvalitní buvolí mozzarellu. Na chuti je rozdíl opravdu znát!

Suroviny

fenykl ½ ČL
semena opražená, lehce podrcená
bazalka 15 ks
lístky, natrhané
oregano 2 ČL
lístky, posekané
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 75 ml
nový panenský
ideálně bůvolí
zralá, oválná, na měsíčky
rajčata cherry 1 hrst
přepůlená
sůl vločková
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na marinádu promíchejte fenykl, citronovou kůru, bazalku, oregano, česnek a olivový olej.

2

Natrhejte mozzarellu na větší kousky a zlehka promíchejte s marinádou. Marinujte v chladničce asi 30 minut.

3

Pak rozložte mozzarellu na servírovací talíř, ozdobte rajčaty, pokapejte marinádou a osolte a opepřete. Podávejte s křupavým italským chlebem.

TIPY NA NÁKUP

Buvolí mozzarellu koupíte v italských lahůdkářstvích, jako je La Bottega, Casa Nostra nebo Wine Food Market.

NĚCO NAVÍC

Vždy v listopadu se začíná prodávat nový olivový olej nazývaný novello. Většinou se filtruje a lahvuje, ale část si lze vychutnat i v surovém stavu.

Co to vlastně je… Novello znamená v italštině raný, čerstvý či mladý a pro panenský olivový olej se používá ve stejném smyslu jako pro mladé víno. Tento čerstvě vylisovaný olej (většinou z ne zcela dozrálých oliv) se nefiltruje, a proto má krásnou zlatozelenou barvu a je mírně zakalený. Tyto vlastnosti se časem ztrácejí. Pro svou výjimečnou chuť je vyhledáván znalci na celém světě.
Proč ho ochutnat… Má výraznou chuť a vůni po čerstvě posečené trávě. Kromě toho je i velmi zdravý, plný vitaminů, minerálů a antioxidantů.
Jak jej použít… Nejlíp si ho vychutnáte v těch nejjednodušších úpravách. Čerstvý, použitý zastudena je ideální k dokončení pokrmu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín