Doporučujeme koupit v italských lahůdkách kvalitní buvolí mozzarellu. Na chuti je rozdíl opravdu znát!
Suroviny
Postup
Na marinádu promíchejte fenykl, citronovou kůru, bazalku, oregano, česnek a olivový olej.
Natrhejte mozzarellu na větší kousky a zlehka promíchejte s marinádou. Marinujte v chladničce asi 30 minut.
Pak rozložte mozzarellu na servírovací talíř, ozdobte rajčaty, pokapejte marinádou a osolte a opepřete. Podávejte s křupavým italským chlebem.
TIPY NA NÁKUPBuvolí mozzarellu koupíte v italských lahůdkářstvích, jako je La Bottega, Casa Nostra nebo Wine Food Market.
NĚCO NAVÍCVždy v listopadu se začíná prodávat nový olivový olej nazývaný novello. Většinou se filtruje a lahvuje, ale část si lze vychutnat i v surovém stavu.
Co to vlastně je… Novello znamená v italštině raný, čerstvý či mladý a pro panenský olivový olej se používá ve stejném smyslu jako pro mladé víno. Tento čerstvě vylisovaný olej (většinou z ne zcela dozrálých oliv) se nefiltruje, a proto má krásnou zlatozelenou barvu a je mírně zakalený. Tyto vlastnosti se časem ztrácejí. Pro svou výjimečnou chuť je vyhledáván znalci na celém světě.
Proč ho ochutnat… Má výraznou chuť a vůni po čerstvě posečené trávě. Kromě toho je i velmi zdravý, plný vitaminů, minerálů a antioxidantů.
Jak jej použít… Nejlíp si ho vychutnáte v těch nejjednodušších úpravách. Čerstvý, použitý zastudena je ideální k dokončení pokrmu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Olivové beaujolais(6 receptů )