Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá, jemná chuť. Kde se tahle pochoutka vzala a jak z ní dostat maximum?
Suroviny
toustový chléb
8
plátků
bílý, bez kůrky
mozzarella
250
g
nakrájená na plátky a pak na proužky
mléko
150
ml
plnotučné
mouka pšeničná hladká
3
PL
vrchovaté, nejlépe typu 00
vejce
1
ks
velké
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na hluboké smažení
chilli omáčka
nebo jiná rajčatová omáčka k podávání
1 Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra; volný ponechte jen malý okraj. Hodně stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily – to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem.
2 Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasype do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího.
3 Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte v tukové lázni dozlatova.
4 Do mističek připravte omáčku k namáčení a ihned podávejte.
Komentáře
Anonym
13.12.2007 08:32
Apetit 4/07