Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mozzarella v balíčku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4174 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 654 g
Tuky 96 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá, jemná chuť. Kde se tahle pochoutka vzala a jak z ní dostat maximum?

Suroviny

bílý, bez kůrky
nakrájená na plátky a pak na proužky
mléko 150 ml
plnotučné
vrchovaté, nejlépe typu 00
vejce 1 ks
velké
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na hluboké smažení
nebo jiná rajčatová omáčka k podávání

Postup

1

Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra; volný ponechte jen malý okraj. Hodně stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily – to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem.

2

Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasype do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího.

3

Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte v tukové lázni dozlatova.

4

Do mističek připravte omáčku k namáčení a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

13.12.2007 08:32
Recept se nachází v č. 4/07, str. 70

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...