Mozzarella v balíčku

Mozzarella v balíčku

3.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4103 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 646 g
Tuky 93 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá, jemná chuť. Kde se tahle pochoutka vzala a jak z ní dostat maximum?

Suroviny

toustový chléb 8 plátků
bílý, bez kůrky
mozzarella 250 g
nakrájená na plátky a pak na proužky
150 ml
plnotučné mléko
mouka pšeničná hladká 3 PL
vrchovaté, nejlépe typu 00
vejce 1 ks
velké
sůl
pepř
olivový olej
na hluboké smažení
chilli omáčka
nebo jiná rajčatová omáčka k podávání
Mezi dva plátky chleba vložte proužky sýra; volný ponechte jen malý okraj. Hodně stiskněte, aby se kraje pokud možno spojily – to právě jde dobře s gumovitým bílým toustovým chlebem. Mléko vlijte do hlubokého talíře, mouku nasype do druhého a vejce rozšlehané se solí a pepřem do třetího. Olej rozehřejte v hlubším kastrůlku. Sendvič krátce namočte v mléce, důkladně obalte v mouce a nakonec namočte ve vejci. Smažte v tukové lázni dozlatova. Do mističek připravte omáčku k namáčení a ihned podávejte.

Komentáře

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit