Kombinace mozzarelly a červené řepy sice zní trochu bizarně, ale je fantastická! Když přidáte slané ančovičky a olivový olej, máte jednoduchý, a přitom dokonale stylový předkrm.
Suroviny
chleba
4
bílý
mozzarella
300
g
červená řepa
360
g
naložená
ančovičky (konzerva)
12
ks
sůl
pepř
olivový olej
Postup
1
Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rozlámejte chleba na sousta a pak ho dokřupava opečte; mělo by stačit asi pět minut.
2
Slijte tekutinu z mozzarelly, jednotlivé kuličky nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Okolo naaranžujte řepu, ančovičky a opečený chléb. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.
Jak zacházet s mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.
Jak zacházet s mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- Jak používat ančovičky plus 15 receptů(26 receptů )
Komentáře