Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou

Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4574 kcal
Bílkoviny 438 g
Cukr 210 g
Tuky 282 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace mozzarelly a červené řepy sice zní trochu bizarně, ale je fantastická! Když přidáte slané ančovičky a olivový olej, máte jednoduchý, a přitom dokonale stylový předkrm.

Suroviny

chleba 4
bílý
mozzarella 300 g
tip: pravá z buvolího mléka
řepa 360 g
naložená, slitá
ančovičky (konzerva) 12 ks
sůl
pepř
olivový olej
1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rozlámejte chleba na sousta a pak ho dokřupava opečte; mělo by stačit asi pět minut.

2. Slijte tekutinu z mozzarelly, jednotlivé kuličky nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Okolo naaranžujte řepu, ančovičky a opečený chléb. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.

Jak zacházet s Mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.

Obchod Apetit