0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená mozzarella na listovém salátu

Smažená mozzarella
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená mozzarella na listovém salátu

4.5 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1908 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 55 g
Tuky 136 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mozzarella a čerstvá bazalka tvoří ideální prázdninový pár. Čerstvý listový salát i lahodná zálivka jejich souznění správně podtrhnou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná s lžičkou vody
strouhanka
na obalování
bazalka 3 PL
listy nasekané
sůl 1 špetka
olej
na smažení
salát 1 hlava
na kolečka
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
nebo vinný
olivový olej 3 PL
sůl

Postup

1

Mozzarellu vyjměte z nálevu a nechte okapat. Mezitím důkladně omyjte jednotlivé listy salátu, otřepte z nich vodu a rozložte je na talíře. Vložte do misky suroviny na zálivku a míchejte, dokud mírně nezhoustne.

2

Kousky mozzarelly (jinou než ,baby‘ mozzarellu předtím nakrájejte na kostky o hraně zhruba tři centimetry) vsypte do misky, mírně osolte a promíchejte s bazalkou. Pak sýr zasypte moukou a ze všech stran jej v ní obalte, poté obalujte v rozšlehaném vejci a strouhance. Tu na sýrové koule vždycky přitiskněte a přebytečnou oklepte.

3

V hlubší pánvi nebo fritéze rozpalte vyšší vrstvu oleje a osmažte mozzarellu ze všech stran dozlatova. Pracujte rychle, aby se sýr neroztékal, a po vyjmutí nechte kousky sýra okapat na vrstvě papírových ubrousků nebo utěrek.

4

Listy salátu pokapte zálivkou, obložte plátky rajčat a navrch rozložte mozzarellu. Dresink můžete podávat i zvlášť.

Tip Apetitu:
Strouhanku na obalování kuliček připravte výjimečně z čerstvého pečiva (na struhadle nebo v robotu). Je nadýchanější a kuličkám z mozzarelly moc sluší – vypadají díky ní střapatě a načechraně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Moc dobré

Anonym

Moc dobré

Anonym

Recept se nachází v č.8/05, str.32

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč