0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená mozzarella na listovém salátu

Smažená mozzarella
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená mozzarella na listovém salátu

3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1908 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 55 g
Tuky 136 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mozzarella a čerstvá bazalka tvoří ideální prázdninový pár. Čerstvý listový salát i lahodná zálivka jejich souznění správně podtrhnou.

Suroviny

mozzarella 400 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná s lžičkou vody
strouhanka
na obalování
bazalka 3 PL
listy nasekané
sůl 1 špetka
olej
na smažení
salát 1 hlava
rajče 2 ks
na kolečka
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
nebo vinný
olivový olej 3 PL
sůl

1 Mozzarellu vyjměte z nálevu a nechte okapat. Mezitím důkladně omyjte jednotlivé listy salátu, otřepte z nich vodu a rozložte je na talíře. Vložte do misky suroviny na zálivku a míchejte, dokud mírně nezhoustne.

2 Kousky mozzarelly (jinou než ,baby‘ mozzarellu předtím nakrájejte na kostky o hraně zhruba tři centimetry) vsypte do misky, mírně osolte a promíchejte s bazalkou. Pak sýr zasypte moukou a ze všech stran jej v ní obalte, poté obalujte v rozšlehaném vejci a strouhance. Tu na sýrové koule vždycky přitiskněte a přebytečnou oklepte.

3 V hlubší pánvi nebo fritéze rozpalte vyšší vrstvu oleje a osmažte mozzarellu ze všech stran dozlatova. Pracujte rychle, aby se sýr neroztékal, a po vyjmutí nechte kousky sýra okapat na vrstvě papírových ubrousků nebo utěrek.

4 Listy salátu pokapte zálivkou, obložte plátky rajčat a navrch rozložte mozzarellu. Dresink můžete podávat i zvlášť.

Tip Apetitu:
Strouhanku na obalování kuliček připravte výjimečně z čerstvého pečiva (na struhadle nebo v robotu). Je nadýchanější a kuličkám z mozzarelly moc sluší – vypadají díky ní střapatě a načechraně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Obchod Apetit