Smažená mozzarella na listovém salátu

Smažená mozzarella na listovém salátu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1890 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 54 g
Tuky 136 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mozzarella a čerstvá bazalka tvoří ideální prázdninový pár. Čerstvý listový salát i lahodná zálivka jejich souznění správně podtrhnou.

Suroviny

Hlavní
mozzarella 400 g
nejlépe \"baby\"
mouka pšeničná hladká 2 PL
vejce 2 ks
rozšlehaná s lžičkou vody
strouhanka
na obalování
3 PL
bazalkové listy nasekané
sůl špetka
olej
na smažení (množství dle velikosti nádoby)
salát 1
či min. 100 g balené směsi salátových lístků (hlávkový, lollo rosso, bianco, ledový apod.)
rajčata 2 ks
na tenká kolečka
Na zálivku
med 1 PL
balzamikový ocet 2 PL
nebo vinný
olivový olej 3 PL
sůl
1. Mozzarellu vyjměte z nálevu a nechte okapat. Mezitím důkladně omyjte jednotlivé listy salátu, otřepte z nich vodu a rozložte je na talíře. Vložte do misky suroviny na zálivku a míchejte, dokud mírně nezhoustne.

2. Kousky mozzarelly (jinou než ,baby‘ mozzarellu předtím nakrájejte na kostky o hraně zhruba tři centimetry) vsypte do misky, mírně osolte a promíchejte s bazalkou. Pak sýr zasypte moukou a ze všech stran jej v ní obalte, poté obalujte v rozšlehaném vejci a strouhance. Tu na sýrové koule vždycky přitiskněte a přebytečnou oklepte.

3. V hlubší pánvi nebo fritéze rozpalte vyšší vrstvu oleje a osmažte mozzarellu ze všech stran dozlatova. Pracujte rychle, aby se sýr neroztékal, a po vyjmutí nechte kousky sýra okapat na vrstvě papírových ubrousků nebo utěrek.

4. Listy salátu pokapte zálivkou, obložte plátky rajčat a navrch rozložte mozzarellu. Dresink můžete podávat i zvlášť.

Tip Apetitu:
Strouhanku na obalování kuliček připravte výjimečně z čerstvého pečiva (na struhadle nebo v robotu). Je nadýchanější a kuličkám z mozzarelly moc sluší – vypadají díky ní střapatě a načechraně.

Komentáře

Obchod Apetit