Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulačka

Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 100 g másla
    • 4 velké žluté cibule, tence pokrájené na kolečka
    • 750 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
    • sůl
    • 1⁄2 lžičky sušeného tymiánu
    • 8 plátků francouzské bagety
    • 150–180 g strouhaného sýru Gruyère

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo nechte rozpustit ve větším hrnci, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a za stálého míchání ji nechte změknout a zezlátnout; trvá to zhruba 15 minut. Pak cibuli přelijte vývarem, je-li potřeba, dosolte, přidejte tymián a vařte zhruba 20 minut.

2 Plátky bagety dejte na chvíli opéct do trouby. Polévku nalijte do čtyř hlubších talířů vhodných do mikrovlnné trouby. Navrch každého posaďte dva plátky bagety a lehce je potopte, zasypte sýrem a dejte na pár minut zapéct do mikrovlnné trouby tak, aby sýr krásně bublal a zezlátnul.

NĚCO NAVÍC: Gruyère můžete nahradit mladou goudou nebo ementálem.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
před zalití vývarem jsem přidala bílé víno a nechala ho vypařit,

Přidat komentář