Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (63x)
28. 9. 2021
Francouzská cibulačka
Apetit
Francouzská cibulačka
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (63x)

V jádru jednoduchá polévka, vlastně jen cibule a vývar… K dokonalosti ji dotáhnete správným zkaramelizováním cibule, bylinkami, kapkou alkoholu a poctivou sýrovou čepicí!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4504 kcal
  • Bílkoviny 172 g
  • Sacharidy 383 g
  • Tuky 220 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jak správně skladovat česnek a cibuli a proč s nimi raději dál od brambor Otázka & odpověď: šalotka, nebo cibule? 5 večeří: v hlavní roli cibule

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(63 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

steak

Galerie vín Le Bouchon představuje sezonní jídla z Francie

Speciální březnová nabídka

Na březnovém menu du jour naleznete samé francouzské delikatesy. Zaujmout by vás mohlo pečené filátko z kambaly – jedna z nejlepších plochých ryb, kterou můžete koupit na našem trhu. Má bílé a pevné maso s vynikající chutí. Na menu samozřejmě najdete i francouzský sýr, který ve Francii nahrazuje dezert – krémový Pont L’Evêque de la Perle z Normandie. S výběrem vína vám rádi poradí sommeliéři galerie vín Le Bouchon.  

Menu du jour

  • Amuse bouche
  • Kachní prsa konfitovaná v badyánovo-pomerančovém sádle, podávaná s plátky burgundské hrušky nebo Silný slepičí vývar s drůbežími noky
  • Pečené filátko z kambaly s bramborovým pyré, restovanou zeleninkou a vinnou omáčkou nebo Tournedos s restovanými telecími játry, domácími hranolky a redukcí z červeného vína
  • Crème caramel s citronovou sušenkou nebo Sýr Pont l’Evêque de la Perle AOC

Co: Menu du jour
Kdy: V březnu každý všední den od 10.00 do 21.30
Kde: Le Bouchon, V Celnici 10, Praha 1
Cena celého menu: 495 Kč
Info: www.lebouchon.cz

Připravila Nikola Kricnerová