Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzská cibulačka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné Pro 4–6 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4477 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 376 g
Tuky 220 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V jádru jednoduchá polévka, vlastně jen cibule a vývar… K dokonalosti ji dotáhnete správným zkaramelizováním cibule, bylinkami, kapkou alkoholu a poctivou sýrovou čepicí!

Související recepty

Caldo verde

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jedn...

Suroviny

máslo 6 PL
cibule 6 ks
velké, nakrájené na půlkolečka
česnek 2 stroužky
drcený
třtinový cukr 1 ČL
tymián 2 PL
lístky + na ozdobení
šalvěj 1 PL
lístky + na ozdobení
mouka pšeničná hladká 1 PL
není nutné
víno bílé 250 ml
suché
vývar kuřecí 1.5 l
nebo hovězí
bobkový list 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta 1 ks
francouzská, nakrájená na plátky
sýr gruyère 2 hrnky
nastrouhaný, lze nahradit sýrem comté, nastrouhaným

Postup

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit