Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nedělní dobrota

Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
    • 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
    • 200 g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
    • 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
    • 1–2 lžičky worcesterské
    • omáčky na dochucení

Příprava jídla

1. Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte je 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé a nezískají zlatavou barvu.

2. Mezitím si nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.

3. Opečené bramborové plátky můžete nechat v pánvi, jen je obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – protože si můžete vybrat z několika druhů konzerv, řiďte se dvěma zásadami: maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. 

4. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs velmi zlehka promíchávejte. Až se prohřeje, úhledně ji naklaďte na talíře. Jezte ještě teplé!
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.17

Přidat komentář