
Nedělní dobrota
Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky.
Vydání: 2005/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje (slunečnicového či olivového)
- 1 velkou bramboru, oloupanou a nakrájenou na jemné plátky
- 200 g hovězího masa z konzervy nebo lunchmeatu
- 400 g konzervovaných fazolí v tomatové omáčce
- 1–2 lžičky worcesterské
- omáčky na dochucení
Příprava jídla
1. Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte je 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé a nezískají zlatavou barvu.
2. Mezitím si nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.
3. Opečené bramborové plátky můžete nechat v pánvi, jen je obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – protože si můžete vybrat z několika druhů konzerv, řiďte se dvěma zásadami: maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé.
4. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs velmi zlehka promíchávejte. Až se prohřeje, úhledně ji naklaďte na talíře. Jezte ještě teplé!
2. Mezitím si nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.
3. Opečené bramborové plátky můžete nechat v pánvi, jen je obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – protože si můžete vybrat z několika druhů konzerv, řiďte se dvěma zásadami: maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé.
4. Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs velmi zlehka promíchávejte. Až se prohřeje, úhledně ji naklaďte na talíře. Jezte ještě teplé!
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 12:14