Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/3

Březen 2005

Recepty z vydání

Marinované sladké kuře

Obalíte, opečete a podáváte. Stejnou marinádu můžete vyzkoušet na lososa či vepřové. Jako přílohu použijte nudle...

Tortilly se sýrem a čatní

Teplá svačina z drůbežího masa, které vám zbylo ze včerejška. Přidejte salát a máte hlavní chod.

Horký salát s uzeninou

Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo...

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami

Nejsnadnější zapékaná ryba – omáčka se dělá sama. Jen pět přísad a dva snadné kroky. Speciál pro mikrovlnku...

Pálivá rýže z jediné pánve

Bez velkého vaření. Provětráte spíž.

Úžasný toust

Sýr krásně zjemní tuhle perfektní luštěninovou pochoutku, která uspokojí chuť na něco malého a vydatného.

Mexické fazole

Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.

Nedělní dobrota

Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky...

Fazole na kari

Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!

Kuře na chilli s medem

Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.

Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou

Krásný a lehký oběd, rychlé pohoštění či večeře! Jako příloha se skvěle uplatní jednoduchý zelený salát a opečené...

Dušené hovězí s ledvinkami

Koláč s pokličkou z křehkého těsta vypadá efektně a chutná skvěle. Dušení masa a ledvinek (úprava podobná zabijačkovému...

Pečené brambory s křenem

Křupavá kůrčička ze slupek a krémový vnitřek – tahle verze bramborové kaše opravdu stojí za to! K zapečení ještě...

Fazolky na másle

Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...

Vanilkový krém a ostružiny

Žloutkový smetanový krém je mistrovské dílko – a ty šťavnaté ostružiny.....

Pečená ryba na fenyklu

Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně...

Ryba na pórku

Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při...

Závitky s jablky

Nebojte se na pohled náročné úpravy, kterou jsem si přivezla od známých z Francie. Sama jsem se přesvědčila, že ji...

Mořský jazyk po normandsku

Jednoduché a dokonalé. Chuť celého jídla ale stojí a padá s kvalitou surovin. V případě receptu pocházejícího z...

Špíz z mořského ďasa s bylinkami

Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.

Mořský ďas na medu

V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno...

Jarní špenátový salát

Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!

Krémová polévka

Klíčovým trikem u tohoto pokrmu je povaření poloviny špenátu v polévce. Chuť tím, obrazně řečeno, získá na hloubce.

Uzená ryba s rajčaty

Můžete použít jakoukoli dostupnou uzenou rybu s pevným masem – například tresku...

Crepes Suzette

Palačinky podle Suzette jste kdysi mohli najít na menu snad všech světových restaurací. Je načase vrátit tuhle lahůdku...

Hrnečkové knedlíky

Oldřich Sahajdák nám prozradil recept na českou klasiku vylepšenou jemnou karotkou.

Obrácený pivní koláč s hruškami

Kořeněný koláč úžasně zvláčňuje nezvyklá ingredience – tmavé pivo...

Marcipánové košíčky

Jemný marcipán zapečený přímo v těstě se na jazyku jen rozplývá...

Citronové kostky

Jasná citronová chuť krému na podušce z křehkého těsta dokonale probudí a zároveň osvěží chuťové pohárky

Kapučínový dort

Třívrstvý tvarohový koláč doporučuju připravit den předem, aby se chutě a vůně spojily v harmonický celek

Žemle s vejci, pršutem a zeleninou

V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené...

Vejce zapečená se špenátem a parmazánem

Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem,...

Kukuřičné placičky s lososem a avokádem

Tohle je vrchol ,snídaňového oběda‘! Absolutně dokonalé spojení chutí. Klidně zůstaňte v posteli o trochu déle.....

Máslový croissant

Nabila Taguett má ze své pražské cukrárny výhled na Petřín. Malá Eiffelovka ladí i se sortimentem...

Klasický irský hrnec

Irish stew je národní jídlo připomínající kotlíkový guláš, hustou polévku nebo německý eintopf. V Irsku se jí i 17...

Bramborová jelítka Goja

Jídlo, bez něhož se neobejde žádná rodinná sešlost, voní majoránkou a plní se do pravých střívek, říká Jan, redaktor...

Placky Marikľe

Rychlé a křupavé placky vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké!

Šafránová rýže s kuřetem a paprikami

Šafrán, tymián a citronová šťáva změní rychlé ‚rizoto‘ na voňavé indické birjání...

Šafránové hrušky

Šafrán je opravdu slunečné koření. Je mimořádně přizpůsobivý a dodává nádherné zabarvení a chuť jak sladkým, tak...

Přidat komentář