
Recepty z vydání
Marinované sladké kuře
Obalíte, opečete a podáváte. Stejnou marinádu můžete vyzkoušet na lososa či vepřové. Jako přílohu použijte nudle...
Tortilly se sýrem a čatní
Teplá svačina z drůbežího masa, které vám zbylo ze včerejška. Přidejte salát a máte hlavní chod.
Horký salát s uzeninou
Chutné a ne příliš syté – podávejte s chlebem. Lehké a neokoukané jídlo...
Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
Nejsnadnější zapékaná ryba – omáčka se dělá sama. Jen pět přísad a dva snadné kroky. Speciál pro mikrovlnku...
Úžasný toust
Sýr krásně zjemní tuhle perfektní luštěninovou pochoutku, která uspokojí chuť na něco malého a vydatného.
Mexické fazole
Fazole v kombinaci s chilli a křehkou čerstvou paprikou spolehlivě vnesou do kuchyně (i do žaludku) teplo.
Nedělní dobrota
Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky...
Fazole na kari
Pečená brambora dodá domácí zemitou příchuť, kari rozvine ostrou vůni exotiky. Kombinace, které neodoláte!
Kuře na chilli s medem
Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Krásný a lehký oběd, rychlé pohoštění či večeře! Jako příloha se skvěle uplatní jednoduchý zelený salát a opečené...
Dušené hovězí s ledvinkami
Koláč s pokličkou z křehkého těsta vypadá efektně a chutná skvěle. Dušení masa a ledvinek (úprava podobná zabijačkovému...
Pečené brambory s křenem
Křupavá kůrčička ze slupek a krémový vnitřek – tahle verze bramborové kaše opravdu stojí za to! K zapečení ještě...
Fazolky na másle
Jemná a zároveň křupavá zelenina neztrácí kouzlo ani zmrazená. Nejvíc vynikne právě v takto delikátní úpravě...
Vanilkový krém a ostružiny
Žloutkový smetanový krém je mistrovské dílko – a ty šťavnaté ostružiny.....
Pečená ryba na fenyklu
Křehký fenykl je v našich krajích podobně zanedbávanou položkou jako mořské ryby. Jeho jemná, zajímavá vůně báječně...
Ryba na pórku
Myslím si, že kvalitní rybě nejvíc sluší klasické a jednoduché recepty. Když ji naplníte bylinami, jejich vůně při...
Závitky s jablky
Nebojte se na pohled náročné úpravy, kterou jsem si přivezla od známých z Francie. Sama jsem se přesvědčila, že ji...
Mořský jazyk po normandsku
Jednoduché a dokonalé. Chuť celého jídla ale stojí a padá s kvalitou surovin. V případě receptu pocházejícího z...
Špíz z mořského ďasa s bylinkami
Křehké maso vynikne v kombinaci s krevetami, kterým se blíží svou chutí. Grilování ji skvěle zvýrazní.
Mořský ďas na medu
V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno...
Jarní špenátový salát
Právě pro jarní saláty jsou mladé křehké lístky špenátu jako stvořené!
Krémová polévka
Klíčovým trikem u tohoto pokrmu je povaření poloviny špenátu v polévce. Chuť tím, obrazně řečeno, získá na hloubce.
Uzená ryba s rajčaty
Můžete použít jakoukoli dostupnou uzenou rybu s pevným masem – například tresku...
Crepes Suzette
Palačinky podle Suzette jste kdysi mohli najít na menu snad všech světových restaurací. Je načase vrátit tuhle lahůdku...
Hrnečkové knedlíky
Oldřich Sahajdák nám prozradil recept na českou klasiku vylepšenou jemnou karotkou.
Obrácený pivní koláč s hruškami
Kořeněný koláč úžasně zvláčňuje nezvyklá ingredience – tmavé pivo...
Marcipánové košíčky
Jemný marcipán zapečený přímo v těstě se na jazyku jen rozplývá...
Citronové kostky
Jasná citronová chuť krému na podušce z křehkého těsta dokonale probudí a zároveň osvěží chuťové pohárky
Kapučínový dort
Třívrstvý tvarohový koláč doporučuju připravit den předem, aby se chutě a vůně spojily v harmonický celek
Žemle s vejci, pršutem a zeleninou
V anglosaských zemích se vajíčka často sázejí přímo na pečivo. ‚Hemenex‘ získá jiný rozměr i díky sušené...
Vejce zapečená se špenátem a parmazánem
Takhle zapékat vejce je velice snadné a výsledek má velký šarm. Všechno včetně rozklepnutí vajec se dá provést předem,...
Kukuřičné placičky s lososem a avokádem
Tohle je vrchol ,snídaňového oběda‘! Absolutně dokonalé spojení chutí. Klidně zůstaňte v posteli o trochu déle.....
Máslový croissant
Nabila Taguett má ze své pražské cukrárny výhled na Petřín. Malá Eiffelovka ladí i se sortimentem...
Klasický irský hrnec
Irish stew je národní jídlo připomínající kotlíkový guláš, hustou polévku nebo německý eintopf. V Irsku se jí i 17...
Bramborová jelítka Goja
Jídlo, bez něhož se neobejde žádná rodinná sešlost, voní majoránkou a plní se do pravých střívek, říká Jan, redaktor...
Placky Marikľe
Rychlé a křupavé placky vonící jednoduchými ingrediencemi. Pečou se nasucho, jsou tedy lehounké!
Šafránová rýže s kuřetem a paprikami
Šafrán, tymián a citronová šťáva změní rychlé ‚rizoto‘ na voňavé indické birjání...
Šafránové hrušky
Šafrán je opravdu slunečné koření. Je mimořádně přizpůsobivý a dodává nádherné zabarvení a chuť jak sladkým, tak...
Přidat komentář