Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2014 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 262 g
Tuky 50 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
slunečnicový nebo olivový
oloupaná a nakrájená na jemné plátky
konzervované nebo z lunchmeatu
v tomatové omáčce, konzervované
worcesterská omáčka 2 ČL
na ochucení

Postup

1

Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte je 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé a nezískají zlatavou barvu.

2

Mezitím si nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.

3

Opečené bramborové plátky můžete nechat v pánvi, jen je obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – protože si můžete vybrat z několika druhů konzerv, řiďte se dvěma zásadami: maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé. 

4

Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs velmi zlehka promíchávejte. Až se prohřeje, úhledně ji naklaďte na talíře. Jezte ještě teplé!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:14
Recept se nachází v č.3/05, str.17

Apetit magazín