Zlatavé křupavé plátky bramborových ,lupenů‘ nalákají na fazolovou dobrotu i malé vybíravé strávníky.
Suroviny
Postup
Na vysoké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a vhoďte na něj plátky syrové brambory. Smažte je 7 až 10 minut, dokud nebudou křupavé a nezískají zlatavou barvu.
Mezitím si nakrájejte na tenčí plátky konzervované maso.
Opečené bramborové plátky můžete nechat v pánvi, jen je obracečkou shrňte na stranu (zůstanou pěkně prohřáté) a na uvolněné místo přidejte plátky masa. Několik minut je smažte – protože si můžete vybrat z několika druhů konzerv, řiďte se dvěma zásadami: maso se nesmí rozpadat, mělo by místy mírně zhnědnout a být křupavé.
Nakonec vsypte fazole, kápněte worcester a směs velmi zlehka promíchávejte. Až se prohřeje, úhledně ji naklaďte na talíře. Jezte ještě teplé!
Komentáře