Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mořský ďas na medu

V delikátní krémové omáčce, vyšlehané do pěny, se ideálně vyvažují voňavý med a pikantní hořčice. Smetana pak všechno spojí a zjemní.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 600–800 g filetů z mořského ďasa
    • 1 lžíci tekutého medu
    • 1 lžičku hořčice
    • 200 ml dvanáctiprocentní smetany
    • 1 lžíci másla
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 malou cibulku, nejlépe šalotku, nakrájenou najemno
    • 1 růžici brokolice
    • 1/2 lžíce citronové šťávy
    • hrst nasekané petrželové nati
    • sůl a pepř na dochucení
    • 300 g malých pevných brambor, uvařených ve slupce a osmažených

Příprava jídla

1. Filátka nakrájejte na menší kousky. V pánvi se silným dnem rozpusťte máslo, a až začne pěnit, osmahněte na něm rybu (asi čtyři minuty z každé strany). Osolte ji a opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě.

2. Do pánve přidejte olej a osmahněte šalotku a brokolici. Asi po pěti minutách přidejte med, citronovou šťávu, smetanu, hořčici a všechno dobře promíchejte a prohřejte.

3. Vraťte do pánve filátka, přihodte nasekanou petrželovou nať a všechno na mírném ohni ještě dvě minuty prohřívejte. Podávejte s bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář