Předehřejte troubu na 180C. Hlubší koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Do misky prosijte mouku, přidejte kypřicí prášek, sůl a promíchejte.
Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Nakrájejte je na osminky a rozložte dokola po dně vymazané formy.
Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte připravenou moučnou směs a promíchejte. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Těsto přelijte rovnoměrně přes rozložené hrušky a dejte péct do trouby na 40 minut, až je koláč dozlatova. Po upečení ho překlpte na talíř a podávejte.
Mamčino doporučení: Na dno kulaté dortové formy dát pečicí papír, aby se hrušky lépe vyklápěly.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 560.75 kcal
- Bílkoviny 8.5 g
- Sacharidy 60.25 g
- Tuky 30.75 g