Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hruškový koláč francouzské mám

Popis receptu: 
Apetit říjen 2011
Autor: Dana Vaňková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    120g másla, rozpuštěného + na vymazání formy 70 g hladké mouky 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 1/4 lžičky mořské soli 2 hřušky střední velikosti (cca 450g) 150 g krupicového cukru 2 vejce

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180C. Hlubší koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Do misky prosijte mouku, přidejte kypřicí prášek, sůl a promíchejte. Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Nakrájejte je na osminky a rozložte dokola po dně vymazané formy. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte připravenou moučnou směs a promíchejte. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Těsto přelijte rovnoměrně přes rozložené hrušky a dejte péct do trouby na 40 minut, až je koláč dozlatova. Po upečení ho překlpte na talíř a podávejte. Mamčino doporučení: Na dno kulaté dortové formy dát pečicí papír, aby se hrušky lépe vyklápěly.
REKLAMA

Přidat komentář