Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Hruškový koláč francouzské mám

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Hruškový koláč francouzské mám

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny

Suroviny

máslo 120 g
rozpuštěné
máslo
na vymazání
mouka pšeničná hladká 70 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1
mořská
hrušky 2 ks
střední velikosti, cca 450g
krupicový cukr 150 g
vejce 2 ks
Předehřejte troubu na 180C. Hlubší koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Do misky prosijte mouku, přidejte kypřicí prášek, sůl a promíchejte. Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Nakrájejte je na osminky a rozložte dokola po dně vymazané formy. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte připravenou moučnou směs a promíchejte. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Těsto přelijte rovnoměrně přes rozložené hrušky a dejte péct do trouby na 40 minut, až je koláč dozlatova. Po upečení ho překlpte na talíř a podávejte. Mamčino doporučení: Na dno kulaté dortové formy dát pečicí papír, aby se hrušky lépe vyklápěly.
Autor: danavan

Obchod Apetit