Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
4,6 (7x)
9. 7. 2014
Hruškový koláč francouzské mám
Hruškový koláč francouzské mám


< 60 min
4,6 (7x)

Předehřejte troubu na 180C. Hlubší koláčovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem. Do misky prosijte mouku, přidejte kypřicí prášek, sůl a promíchejte. Hrušky oloupejte a vykrojte jádřince. Nakrájejte je na osminky a rozložte dokola po dně vymazané formy. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte připravenou moučnou směs a promíchejte. Přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte. Těsto přelijte rovnoměrně přes rozložené hrušky a dejte péct do trouby na 40 minut, až je koláč dozlatova. Po upečení ho překlpte na talíř a podávejte. Mamčino doporučení: Na dno kulaté dortové formy dát pečicí papír, aby se hrušky lépe vyklápěly.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 560.75 kcal
  • Bílkoviny 8.5 g
  • Sacharidy 60.25 g
  • Tuky 30.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt