0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Božský svatební dort

Božský svatební dort

2.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu asi na 60 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Moderní, sympatický, krásný… zkrátka úžasný. Takový ženich je vzácností, ale my vám představujeme dort přesně s těmito vlastnostmi. Korpusy s krémem z tmavé čokolády se ukrývají pod polevou z bílé čokolády a spoustou ovoce. Jeho osudovou přitažlivost poznáte hned, jak do něj zakrojíte! Podávejte ho se šlehačkou a s omáčkou z čerstvého ovoce.

Suroviny

NA 15cm KORPUS
  • 100 g tmavé čokolády, rozpuštěné
  • 125 g másla, změklého
  • 175 g krupicového třtinového cukru
  • 2 velká vejce
  • 70 g hladké mouky

NA 23cm KORPUS
  • 250 g tmavé čokolády, rozpuštěné
  • 325 g másla, změklého
  • 425 g krupicového třtinového cukru
  • 6 velkých vajec
  • 125 g hladké mouky

NA 30cm KORPUS
  • 400 g tmavé čokolády, rozpuštěné
  • 500 g másla, změklého
  • 700 g krupicového třtinového cukru
  • 10 středně velkých vajec
  • 280 g hladké mouky

NA POLEVU
  • 1 l zlatého sirupu
  • 2 kg bílé čokolády
  • moučkový cukr na poprášení

NA KRÉM
  • 300 g másla, změklého
  • 700 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g tmavé čokolády

NA OZDOBENÍ
  • 3 lžíce vodky
  • 50 g bílé čokolády, rozpuštěné, na slepování
  • 600–700 g sezonního ovoce
  • lesní ovoce a šlehačka k podávání

1. Nejdřív si upečte korpusy. Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Formy vyložte pečicím papírem. Čokoládu rozpusťte, nechte ji zchladnout, ale nenechte ji ztuhnout. Na každý korpus zvlášť mezitím utřete máslo s cukrem do pěny a postupně zašlehávejte vejce. Pokud má směs tendenci se srážet, přidejte trochu mouky. Za stálého míchání zašlehejte čokoládu a nakonec mouku.

2. Těsto rozdělte do forem a postupně pečte – nejmenší korpus se peče 40–45 minut, prostřední 1 hodinu a 10 minut a největší 1 hodinu a 40 minut). Upečený korpus má na sobě slabou krustičku, a když nádobou jemně zatřesete, uprostřed se ještě chvěje. Nechte ho vychladnout ve formě; pokud se uprostřed trochu propadne, nevadí.

3. Na bílou polevu nalijte do hrnce zlatý sirup, rozlámejte bílou čokoládu, zvolna zahřívejte a za stálého míchání ji nechte rozpustit na hladkou polevu. Směs přeneste do plastového sáčku a nechte ji ztuhnout. Když s ní chcete pracovat, dejte ji na deset sekund do mikrovlnky, aby byla tvárná a vláčná zhruba jako marcipán.

4. Na tmavý čokoládový krém šlehejte máslo 2 minuty do pěny a pak přisypávejte cukr. V kastrůlku zahřejte smetanu a vanilkový extrakt a tekutinou zalijte čokoládu v míse. Míchejte, až se čokoláda rozpustí, je lesklá a hladká. Nechte čtvrt hodiny zchladnout a pak ji zašlehejte k máslu.

5. Korpusy vodorovně prořízněte, promažte je krémem a potřete je i svrchu a po bocích

6. Pokryjte korpusy bílou polevou – každý dvěma vrstvami; první vrstvu potřete vodkou a pak na ni přitiskněte druhou.

7. Sestavte dort, patra slepte rozpuštěnou bílou čokoládou

8. Dort ozdobte sezonním ovocem. Podávejte s (rozvařeným) čerstvým lesním ovocem a se šlehačkou. Spodek dortu můžete omotat stuhou.

Komentáře

Magdaléna Jelínková

Tak buď je v receptu chyba, nebo nevím..Dělala jsem to nejmenší patro pro dceru k 3. narozeninám a byla to opravdu katastrofa :(. nakonec jsem musela udělat jiný dort.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč