Jahodový pohár po anglicku

Jahodový pohár po anglicku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 187 g
Tuky 162 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Užijte si jahody v klasickém receptu s pudinkovým krémem.

Suroviny

jahody 300 g
čerstvé
moučkový cukr 2 PL
moučkový cukr 1 PL
do šlehačky
balzamikový ocet
na zakapání, nejlépe krémový
80 g
pusinky hotové, rozdrcené
240 ml
40% šlehačka
vanilková zmrzlina 4
tmavá čokoláda
na ozdobení
vaflová oplatka lze nahradit jinou dekorativní oplatkou na ozdobu
Na pudinkový krém
mléko 150 ml
smetana ke šlehání 100 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
škrob 2 ČL
žloutek 3 ks
velké
krupicový cukr 2 PL

1 Jahody omyjte, očistěte a přepulte. Dejte do mísy nebo na talíř a zasypte lžící moučkového cukru. Pak je v kruzích pokapejte balzamikovým octem a znovu poprašte lžící cukru. Nechte chvíli stát.

2 Rozehřejte velkou čistou pánev a přesuňte do ní jahody; stačí na pár sekund, maximálně minutu. Šťáva by měla začít bublat, zkaramelizovat a jahody by se v ní měly krásně obalit. Nechte zchladnout.

3 Mezitím připravte pudinkový krém. Mléko a smetanu nalijte do hrnce s dvojitým dnem a přiveďte téměř k varu. Žloutky utřete v misce s cukrem, přidejte k nim mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, pak i třetinu ohřátého mléka se smetanou a hbitě promíchejte – získat byste měli hladkou směs. Pak postupně přilijte zbytek mléka se smetanou, prošlehejte a nakonec obsah misky přelijte zpátky do hrnce.
Za stálého míchání zahřívejte na středním plameni zhruba 3–5 minut, aby krém krásně zhoustl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu (občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup). Pak pudink přesuňte na půl hodiny do lednice.

4 Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem úplně dotuha. Pak postupně smíchejte s pudinkovým krémem.

5 Začněte plnit poháry: na dno patří jahody a uvolněná šťáva, pak rozdrobené pusinky, část pudinkovo-šlehačkové hmoty, opět jahody, pusinky, šlehačka… Nahoru přijde pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, šťáva z jahod, strouhaná čokoláda a vafle na ozdobu.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit