Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahodový pohár po anglicku

Jahodový pohár po anglicku

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 poháry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2547 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 187 g
Tuky 162 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si jahody v klasickém receptu s pudinkovým krémem.

Suroviny

jahody 300 g
čerstvé
moučkový cukr 2 PL
moučkový cukr 1 PL
do šlehačky
balzamikový ocet
na zakapání, nejlépe krémový
80 g
pusinky hotové, rozdrcené
240 ml
40% šlehačka
vanilková zmrzlina 4
tmavá čokoláda
na ozdobení
vaflová oplatka lze nahradit jinou dekorativní oplatkou na ozdobu
Na pudinkový krém
mléko 150 ml
smetana ke šlehání 100 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
škrob 2 ČL
žloutek 3 ks
velké
krupicový cukr 2 PL

1 Jahody omyjte, očistěte a přepulte. Dejte do mísy nebo na talíř a zasypte lžící moučkového cukru. Pak je v kruzích pokapejte balzamikovým octem a znovu poprašte lžící cukru. Nechte chvíli stát.

2 Rozehřejte velkou čistou pánev a přesuňte do ní jahody; stačí na pár sekund, maximálně minutu. Šťáva by měla začít bublat, zkaramelizovat a jahody by se v ní měly krásně obalit. Nechte zchladnout.

3 Mezitím připravte pudinkový krém. Mléko a smetanu nalijte do hrnce s dvojitým dnem a přiveďte téměř k varu. Žloutky utřete v misce s cukrem, přidejte k nim mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, pak i třetinu ohřátého mléka se smetanou a hbitě promíchejte – získat byste měli hladkou směs. Pak postupně přilijte zbytek mléka se smetanou, prošlehejte a nakonec obsah misky přelijte zpátky do hrnce.
Za stálého míchání zahřívejte na středním plameni zhruba 3–5 minut, aby krém krásně zhoustl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu (občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup). Pak pudink přesuňte na půl hodiny do lednice.

4 Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem úplně dotuha. Pak postupně smíchejte s pudinkovým krémem.

5 Začněte plnit poháry: na dno patří jahody a uvolněná šťáva, pak rozdrobené pusinky, část pudinkovo-šlehačkové hmoty, opět jahody, pusinky, šlehačka… Nahoru přijde pořádný kopeček vanilkové zmrzliny, šťáva z jahod, strouhaná čokoláda a vafle na ozdobu.

 

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit