Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Džuveč

Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí radši šli na oběd už v 11 hodin. Ti odvážnější se vydali k nám do ateliéru a odcházeli s trofejí – rýží nasáklou chutí zeleniny a masa…

Vydání: 2010/10
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
PT2H
Pečení 2:00
Balkánská

Ingredience

    • 1 kg směsi masa (jehněčího, hovězího, vepřového), nakrájeného na nudličky
    • 500 g rajčat, spařených, sloupnutých a nakrájených na plátky + 1 rajče na dokončení
    • 400 g cibule, nakrájené na plátky
    • 1 velký lilek, nakrájený na kostky
    • 4 malé cukety, nakrájené na plátky
    • 4 zelené papriky, nakrájené na nudličky
    • 3 hrsti petrželky, nasekané
    • 1 hrst celerové natě, nasekané
    • 2 malé kedlubny
    • hrst zelených fazolek
    • 100 g hlávkového zelí, nakrouhaného najemno
    • 100 g suché dlouhozrnné rýže, spařené a propláchnuté
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hovězí nebo drůbeží vývar na podlévání

Příprava jídla

1 Smíchejte cibuli, lilek, cukety, papriky, petrželku a celerové lístky, fazolky, zelí a olej. Osolte a opepřete.

2 Kameninovou (nejlépe) zapékací nádobu vymažte olejem a dno poklaďte polovinou plátků rajčat, na to dejte polovinu připravené zeleninové směsi, pak maso, rýži, zbytek zeleniny, zbytek rajčat a zalijte 250 ml vývaru. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny doměkka. Po hodině pečení poklaďte jedním na tenké plátky nakrájeným rajčetem.

3 Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář