Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený losos v sezamu

Lilkový kaviár baba ghannouj z kuchyně Středního východu podávám v Mozaice často už kvůli milému překladu – znamená to prý ‚zhýčkaný starý taťka‘. Skvěle doplní lososa, ale používá se i jako pomazánka.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Pomazánka Asijská

Ingredience

    • 6 steaků z lososa po 150 g
    • 800 g lilku
    • 50 g česneku
    • 100 g sezamu na obalení
    • 50 g opražených piniových jadérek, citronovou šťávu, čerstvou zelenou petrželku, sůl, pepř a kmín na dochucení lilkového kaviáru

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.

2. Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň). Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.

3. Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rukolové závitky

Zmrzlina s melounem a likérem

Kuskus se sušenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.56
Obrazek uzivatele
Co to je "zhýčkaný starý taťka" ??? :)
Obrazek uzivatele
Myslím, že toto není ta správná verze babby ghanough, ale pouhý lilek s česnekem. ;) Na babbu ghanough je potřeba směs pečeného lilku a sezamové pasty tahini (dá se koupit třeba v Tescu), pořádná hrst sušeného tymiánu, olivový olej a případně citronová šťáva. Smícháním vznikne poměrně syté jídlo, které se podává s pita chlebem a zeleninou (čerstvá paprika, rajče, okurka, olivy).

Přidat komentář