
Pečený losos v sezamu
Lilkový kaviár baba ghannouj z kuchyně Středního východu podávám v Mozaice často už kvůli milému překladu – znamená to prý ‚zhýčkaný starý taťka‘. Skvěle doplní lososa, ale používá se i jako pomazánka.
Ingredience
- 6 steaků z lososa po 150 g
- 800 g lilku
- 50 g česneku
- 100 g sezamu na obalení
- 50 g opražených piniových jadérek, citronovou šťávu, čerstvou zelenou petrželku, sůl, pepř a kmín na dochucení lilkového kaviáru
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Kousky ryby osolte, opepřete a pečlivě obalte v sezamu. Vložte do pekáčku, dejte do trouby a zhruba deset minut pečte. Olej není třeba, ryba i sezam ho v sobě mají dost.
2. Vyjměte pekáček s lososem a vložte do trouby celé nebo rozpůlené lilky (pokud se vám vejde do trouby oboje, pečte rybu a lilky zároveň). Po pětadvaceti minutách z lilků lžící vyškrabejte dužinu a spolu s ostatními přísadami ji rozmixujte na jemnou pastu.
3. Lososa podávejte s kuskusem a přelitého trochou ‚zhýčkaného starého taťky‘.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
3. Září 2007 14:57
Andromeda (neověřeno)
16. Duben 2008 11:54
Kateřina Dubnová
10. Duben 2009 15:59